0
0
Részösszeg:Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

B vitamin és magnézium kapszula

Miben segít a magnézium tabletta? Nyugalom és harmónia a Magnézium B Komplexxel: kezdje el még ma a magnézium pótlását a szervezetében!

Kiknek segít a B vitamin + magnézium kapszula?

Az emberi szervezetre gyakorolt hatását vizsgáló klinikai kutatások eredményei azt mutatják, hogy a nyugati lakosság jelentős hányada nem jut elegendő mennyiségű magnéziumhoz: még azok sem, akik vegyes étrendet és egészséges életmódot folytatnak.

Ennek komoly jelentősége van, hiszen a magnézium a szervezet negyedik leggyakoribb kationja, és több mint 300 enzimes folyamatban vesz részt. Az elégtelen magnéziumszint számos tünetet okozhat. Ilyenek például a(az):

 • alvászavar
 • szorongás
 • fáradtság és kifáradás
 • lábgörcsök
 • fejfájás, migrén és szédülés

valamint hozzájárulhat különböző betegségek kialakulásához, mint például:

 • cukoranyagcsere zavar
 • magas vérnyomás
 • érelmeszesedés
 • szívritmuszavarok
 • depresszió

A megfelelő magnéziumbevitel fontossága tehát kiemelt figyelmet érdemel az egészséges életmód fenntartása, a betegségek megelőzése szempontjából és az idegrendszer normál működéséhez.

Mire jó a magnézium tabletta B vitaminnal?

A magnézium az ásványi anyagok között kiemelt fontosságú, mivel számos létfontosságú szerepet tölt be szervezetünkben. Az étrendünkbe épített magnézium hozzájárul a normál izomműködéshez, a kifáradás csökkentéséhez, a jobb mentális teljesítményhez, valamint részt vesz az anyagcsere folyamatokban. A magnézium étrend kiegészítő szedése elengedhetetlen a normál pszichológiai funkció fenntartásához, ami különösen fontos a stresszes mindennapokban.

A B vitamin egy vitaminkomplex. A B1, B2, B3, B6, B12, folsav, pantoténsav és biotin) együtt fordulnak elő természetes formában, mivel szorosan kötődnek egymáshoz. Ha együtt visszük be ezeket, nem borul fel a B vitamin-komplex egyensúly. Ugyan a B vitamin csoport minden tagja más terápiás előnnyel rendelkezik, mindegyik felelős az energiatermelésért, és az optimális zsír-, fehérje-, és szénhidrátanyagcseréért.

A magnézium + b vitamin kombináció tökéletes választás, ha természetes hatóanyagokkal szeretnénk hozzájárulni a kifáradás csökkentéséhez, a jobb alváshoz, és a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

Magnézium vitamin: adagolás

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, ami az izmok, az ízületek és a csontok egészségéhez, valamint az idegrendszer és az anyagcsere működéséhez nélkülözhetetlen, és amihez táplálkozás útján tudunk hozzájutni. Szervezetünknek folyamatosan szüksége van az utánpótlására, mivel a vizelettel és az izzadással kiürítjük. Túladagolását gyengeség vagy hányinger jelezheti.

A magnézium tabletta adagolás felnőtteknek az 5-6 mg/testtömeg kg ajánlás szerint javasolt.

Magnézium nőknek

Egy felnőtt nő napi magnéziumszükséglete 300-350 mg között van attól függően, milyen életformát folytatunk. A magnézium nőknek különösen fontos aktív sportolás, terhesség vagy szoptatás alatt, amikor a napi szükséglet elérheti a 450 mg-ot is.

Magnézium férfiaknak

A magnézium férfiaknak kiszámításához ugyan ezt a módszert alkalmazzuk, de erős fizikai munka és/vagy rendszeres sportolás mellett a napi 500 mg-ot is elérheti a magnéziumszükséglet.

Magnézium gyerekeknek

A magnézium gyerekeknek különösen fontos, hiszen életünk első szakaszában fejlődik ki a csontozatunk, az izomzatunk és az idegrendszerünk.

A napi magnézium szükséglet gyerekkorban az alábbiak szerint alakul:

0-6 hónap: 50 mg

7-12 hónap: 70 mg

1-3 év: 80 mg

4-8 év: 130 mg

9-13 év: 400 mg

14 < (lányok): 360 mg

14 < (fiúk): 400 mg

Természetes magnézium tabletták az AVIAN-tól!

 • Az AVIAN Magne-B Komplex étrend-kiegészítőjében megtalálható a B vitaminkomplex teljes skálája, amelyek fedezik egy átlagos felnőtt ajánlott napi bevitelét.
 • A természetes magnézium tabletta magnézium-biszglicinátból készül, amely a legjobban hasznosuló magnézium forma.
 • A készítményünket cinkkel, szelénnel, rózsagyökérrel és golgotavirággal egészítettük ki, melyek mindegyike a jó hangulat és a pihentető alvás építőkövei.
Shopping Cart
Scroll to Top