0
0
Részösszeg:Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

Stressz elleni vitaminok

A folyamatos stressz legyengíti a szervezetet, csökkenti annak ellenállóképességét, ami egy idő után komolyabb betegségek kialakulásához vezethet

Nemcsak alvászavarok jelentkezhetnek, de krónikussá válhat a magas vérnyomás, csökkenhet a libidó, allergiás reakciók vagy gyomorpanaszok léphetnek fel. Az AVIAN kínálatában elérhető stressz elleni vitaminok hatékony támogatást nyújtanak szervezetünk számára, hogy felkészülten birkózhassunk meg a stresszel és megelőzzük annak káros következményeit.  

Hogyan hat a stressz a szervezetre?

A stressz lényegében egy evolúciós ártalom. Az élőlényeknek sokszor veszélyes helyzeteket kell túlélniük, amikor a legjobb tudásukra van szükség az életben maradáshoz. A stressz hatására beszűkül a figyelem, emelkedik a pulzus és a vér glükózszintje, esetleg az izmok is megfeszülhetnek – viszont sokkal élesebbé és koncentráltabbá válunk. A stressz eredetileg az ilyen ingerekre adott reakciót jelenti, ugyanakkor napjainkban sokkal inkább a folyamatos feszültség leírására használjuk a kifejezést. 

A stresszt kiváltó ingereket pedig stresszoroknak nevezzük. Modern hétköznapjainkban ugyan másképp kell tennünk az életben maradásért, mint a civilizáció hajnalán, ugyanakkor a stresszorok nem tűntek el mindennapokból. Ott leselkednek ránk a munkában, a közlekedésben, a hivatali ügyintézés során és sokszor a magánéletben is. A stressz természetes jelenség, a gond azonban akkor van, amikor ez az állapot állandósul.  

Milyen problémákhoz vezethet az állandó stressz?

Az állandó stresszt a szervezetünk úgy éli meg, mint egy folyamatos fenyegetést, amely feszült idegállapotot okoz és fokozatosan égeti el szervezetünk erőforrásait. Az állandó feszültségnek változatos egészségügyi következményei lehetnek, amelyek közül a súlyosabbak közé tartoznak az olyan krónikus betegségek, mint a cukorbetegség, vagy a különböző szív- és érrendszeri rendellenességek kialakulása. 

A kisebb fokú stressz is vezethet alvászavarokhoz, ami miatt állandóan fáradtnak érezzük magunkat, nehezen ébredünk reggel, napközben pedig különösen ingerlékenyek lehetünk. Ez egy idő után problémákat okozhat a munkában és a magánéletben egyaránt, hosszú távon kevésbé leszünk koncentráltak és hamarabb veszítjük el a türelmünket. Az állandó stressz fokozatosan gyengíti az immunrendszert, így fogékonyabbak leszünk a különböző fertőzésekre, a folyamatos idegeskedés pedig hosszú távon a teljes anyagcserénk összeomlásához is vezethet.  

Melyek a stressz elleni vitaminok?

  • A magnézium nyugtató hatással rendelkezik, ezáltal támogatva a pihentető alvást. Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához. 
  • Az ashwagandha amellett, hogy csökkenti a szervezet vércukor- és kortozilszinjét, enyhítheti a szorongást és a depresszió tüneteit, általánosságban nyugtathatja az idegrendszert. Rendkívül hasznos gyógynövény, amely képes lehet fokozni az agy működését, ezáltal nemcsak a stressz kezelésében lehet hasznos, hanem egyben remek memória javító is. 
  • A bacopa monnieri pedig az ayurvédikus gyógyászat egyik legfontosabb növénye, amelyet hagyományosan az agyi funkciók (memóriajavító) javítására és a stressz kezelésére használtak. Nootropikum, azaz természetes, legális teljesítményfokozó, serkenti az agy vérellátását, növeli annak teljesítőképességét, így stressz elleni hatóanyagként és akár tanulást segítő teljesítményfokozóként is használható. 

Miért érdemes az AVIAN termékeit választani?

Az AVIAN webshopjában elérhető MENTALYN tartalmazza a leghatékonyabb stressz elleni vitaminokat, hatóanyagokat, amelyek gondosan, a tudományos eredményeket figyelembe véve lettek kiválasztva. Segítségével megteremthetjük a testi-lelki egyensúlyunkat, továbbléphetünk a mindennapok bosszúságain, elfelejthetjük a szorongást, a nehézkes éjszakai elalvásokat! 

Shopping Cart
Scroll to Top