0
0
Részösszeg:Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

5 dolog, amiért a szabalpálma minden férfinak előnyös

szabalpálma előnyei

A szabalpálma egy trópusi növény, amely kivonata a férfiegészség számos területén lehet hasznos. A szabalpálma kivonatát már hosszú ideje használják a húgyúti problémák, prosztata megnagyobbodás, a kopaszság, a tesztoszteron szint növelésének és a gyulladások csökkentésének kezelésére.

1 Szabalpálma, a prosztata gyógynövénye

A szabalpálma kivonatát leggyakrabban a prosztata megnagyobbodás kezelésére alkalmazzák. A prosztatamegnagyobbodás egy természetes folyamat, ami 25 éves korban kezdődik, majd 40 év felett egyre több problémát okozhat. Megelőzés és kezelés nélkül az 50 éves férfiak 50 %-ának teszi pokollá a mindennapjait és az éjszakáit. Ennek oka, hogy a prosztata a tesztoszteront dihidro-tesztoszteronná (DHT) alakítja, és ez a hormon gyorsítja fel a prosztatasejtek burjánzását. Mivel a kor előrehaladtával (30 év felett) a férfiak szervezetében csökken a tesztoszteronszint, a panaszok évről-évre rosszabbodhatnak.

A szabalpálma kivonatot azért használják a prosztatamegnagyobbodás kezelésére, mert megtalálható benne egy alfa-reduktáz blokkoló, ami képes megállítani és visszafordítani a sejtburjánzást, azaz csökkenti a prosztata méretét. Minél korábban kezdi el valaki folyamatosan szedni, annál inkább csökken a prosztatamegnagyobbodás kockázata.

2 Enyhíti a húgyúti tüneteket

A prosztata megnagyobbodásának leggyakoribb tünetei a húgyúti problémák. A férfiak többsége elsőként az éjszakai mosdólátogatásokra panaszkodik. Akik korábban csak akkor mentek ki éjjel, ha előtt este többet öntöttek a garatra, azok egyszer csak azon kapják magukat, hogy az éjszakai felkelések a mindennapok részévé válik. Ha valaki nem lép már ekkor, idővel a nappalok is a mosdó körül forognak. Az állandó vizelési inger, a csöpögés, a gyenge vizeletsugár teljesen ellehetetlenítheti a férfiak mindennapjait. Mivel a szabalpálma képes csökkenteni a prosztata méretét, így segít a probléma során fennálló húgyúti tünetek megszűntetésében is. A megnagyobbodott prosztata ugyanis a hólyagot és a húgycsövet nyomja. Ha csökken a mérete, fokozatosan helyreáll a normál vizelés is.

szabalpálma, kopaszodás

3 Segít megelőzni a kopaszodást

A kopaszság egy olyan probléma, amely sok férfit érint, és sokféle oka lehet. Az egyik leggyakoribb ok az androgén alopecia, amely a tesztoszteron hormon átalakulásával és hajhagymákban való felhalmozódásával összefüggő hajhullást eredményezi. A szabalpálma kivonatának hatása az androgén alopecia kezelésére annak köszönhető, hogy blokkolja azokat az enzimeket, amelyek felelősek a tesztoszteron átalakításáért, és ezzel csökkenti a hajhullást és támogatja a hajnövekedést.

4 Támogatja a normál tesztoszteronszintet

A tesztoszteron egy fontos férfi nemi hormon, amely számos fontos szerepet játszik a szervezetben. Az alacsony tesztoszteron szint olyan egészségügyi problémát okozhat, mint például:

A szabalpálma kivonatának hatása a tesztoszteron szint növelésére annak köszönhető, hogy gátolja az aromatáz nevű enzimet, amely felelős a tesztoszteron ösztrogénné való átalakulásáért. Ezáltal a szabalpálma kivonatának rendszeres szedése segítheti a tesztoszteron szintjének fenntartását. A szabalpálma rendszeres szedése tehát segít az izomépítésben, a fogyásban, valamint növelheti a libidót.

szabalpálma izomtömegnövelés

5 A szabalpálma csökkenti a gyulladásokat

Végül a szabalpálma kivonatának antioxidáns hatásáról sem szabad megfeledkeznünk. Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek segítenek a sejtek károsodásának megelőzésében, és védik a szervezetet az oxidatív stressz okozta károktól. Az oxidatív stressz akkor alakul ki, amikor a szabadgyökök (egyfajta instabil molekulák) a testben túlságosan sokáig maradnak, és károsítják a sejteket. A szabalpálma kivonatának antioxidáns hatása csökkentheti az oxidatív stressz káros hatásait, és ezzel hozzájárulhat az egészséges sejtműködéshez, a testben lévő gyulladások lehúzásában és a krónikus betegségek megelőzéséhez.

Összefoglalva, a szabalpálma kivonata hatékonyan kezelheti a prosztata megnagyobbodást és a húgyúti fertőzéseket, segíthet a kopaszodás megakadályozásában és a hajnövekedés támogatásában. Növelheti a tesztoszteron szintet, és antioxidáns hatása révén hozzájárulhat az egészséges sejtműködéshez és a krónikus betegségek megelőzéséhez.

Azonban, mint minden más étrend-kiegészítőnél, fontos, hogy a szedése előtt beszéljen orvosával, urológusával vagy más egészségügyi tanácsadójával, különösen akkor, ha krónikus betegségei vannak.

PROSTELYN Forte

4 természetes és prémium minőségű hatóanyag egy termékben a prosztata és a húgyúti rendszer komplex egészségéért.
OGYÉI notifikációs szám: 29137/2022

12900 Ft 11500 Ft Áfával

A Prostelyn Forte Viralyn Forte-val kombinálva felgyorsítja a prosztata gyógyulási idejét.

Shopping Cart
Scroll to Top