0
0
Részösszeg:Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

Ashwagandha - fogyás tipp nőknek

Fogyás Ashwagandha

Az egyik legősibb ayurvédikus fogyás tipp nőknek az Ashwagandha nevű adaptogén gyógynövény, amely kivonatát a megfigyelések alapján hihetetlenül hasznosnak tartják a sikeres súlyvesztésben is.

Nem titok, hogy a nők világszerte túl vannak terhelve. Munka, család, háztartás, egyéb kötelezettségek sora korlátozza őket. Nincs idejük a lazításra, vagy leülni a Netfilx elé és végig nézni egy sorozatot. Sokak még arra sem tudnak időt szakítani, hogy a barátnőikkel találkozzanak, vagy hogy időnként csak magukra fókuszáljanak pár percet.

A kutatások szerint a nők – annak ellenére, hogy nagyon erősek -, hajlamosabbak a mentális kibillenésre. Ha ez megtörténik, időről-időre felborul a hormonális egyensúlyuk.

Tudja, mi történik, ha a hormonok egyensúlya felborul egy nő testében?

Gyakran hízni kezdenek.

Van, aki keveset, más látványosan kigömbölyödik. A gyakran ingadozó testsúly pedig többet árt szervezetnek, mint gondolná.

A legtöbb „fogyás tipp nőknek” bejegyzés a sportolásra buzdít bennünket. És igen, ez egy jó kiindulási alap, hiszen a mozgás kell a testünknek, az elménknek és némi hatása van a hormonjainkra is. De a testmozgás önmagában nem elég a nagyobb változásokhoz. Sőt, amennyiben a hormonjai játszanak önnel, a diéta sem vezet látványos átalakuláshoz.

Ha tovább olvassa ezt a cikket, valószínűleg felszedett néhány plusz kilót. Bízzon bennünk, amikor azt mondjuk, nem ön az egyetlen.

Ashwagandha, fogyókúra

Vajon a diéta a legjobb fogyás tipp?

Nem titok, hogy a diéta fontos szerepet játszik a testsúly kezelésében. A szakértők úgy vélik, hogy az étrend szerepe a fogyásban körülbelül 60%, és csak a maradék 40% a testmozgástól.

Emellett sok nő választ különféle testsúlycsökkentő tablettákat, hogy fokozzák a testmozgás és a fogyókúra hatását. Néhány ilyen tabletta csodákra képes, de ezek hosszútávon gyakran káros mellékhatásokkal járnak.

Ha nem szeretné a pénzét olyan tablettákra pazarolni, amelyek potenciálisan károsíthatják a szervezetét, miért ne próbálhatna ki valami természeteset?

A természet minden bajra kínál megoldást. Az egyik legeredményesebb fogyás tipp pedig az Ashwagandha formájában érkezik.

Mi az Ashwagandha?

Az Ashwagandha egy népszerű ájurvédikus adaptogén gyógynövény, amely Indiában, a Közel-Keleten és Afrika bizonyos részein őshonos. Indiai ginzengnek, téli cseresznyének és álombogyónak is nevezik.

Az Ashwagandha arról ismert, hogy számtalan olyan egészségügyi problémát képes kezelni, mint például a szorongás, a stressz, a depresszió, az ízületi gyulladás, az álmatlanság, a neurodegeneratív rendellenességek stb. A közelmúltban azonban számos tanulmány jelent meg, amelyek bemutatják az Ashwagandha hatékonyságát a fogyásban is.

Fogyás tipp nőknek – az Ashwagandha előnyei a fogyásban

Nos, valóban hihetünk annak a fogyás tippnek, hogy az Ashwagandha segít a súlyvesztésben?

Igen. Az Ashwagandha kivonat – különösen a legtisztább Ashwagandha KSM-66 – hihetetlenül hasznos a fogyni vágyó nők számára. Tele van antioxidánsokkal, amelyek elősegítik a fogyás folyamatát. Sőt, erősíti az immunrendszert is.

Azt azonban tudnia kell, hogy az Ashwagandha nincs közvetlen hatással a fogyásra.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne segítene a zsírégetésben. Olvasson tovább, és tudja meg, hogyan segít a fogyni vágyó nőknek a fogyásban is.

Fogyás tipp nőknek – az Ashwagandha előnyei a fogyásban

Amikor szeretett volna megszabadulni pár felesleges kilótól, kapott valaha olyan fogyási tippet, hogy erősítse az immunrendszerét? Hiszen mindenki tudja, hogy az immunrendszer legfontosabb feladata kivédeni a különféle fertőzéseket

Ashwagandha és a fogyás

Akkor mégis kapcsolódik az immunrendszer a fogyáshoz?

Ha gyenge az immunrendszerünk, testünk minden mechanizmusa a kórokozók és a betegségek leküzdésére koncentrál. Gyakorlatilag túlélő üzemmódban van. Ilyen helyzetben pedig a legkisebb gondja a zsírégetés. Ha tehát gyenge az immunitása, hiába minden diéta és mozgás, a fogyás nem lesz látványos, vagy csak nagyon soká hozna bármiféle eredményt is.

Mivel az Ashwagandha erősíti az immunitást, szervezete több energiát tud fordítani a súlyvesztésre.

Ezenfelül az Ashwagandha magas antioxidáns tartalma döntő szerepet játszik a szervezet gyulladásainak csökkentésében és az anyagcsere beindításában. Ez pedig automatikusan elégeti a testzsírt, és csökken a súly. (Természetesen mozgással és diétával kiegészítve).

A legjobb fogyás tipp a stresszcsökkentés

A nők a legkülönfélébb dolgok miatt stresszelhetik magukat. Az állandó rohanás és készínlét, egy rosszkor megjelenő pattanás az orruk hegyén, egy közúti dugó, a menstruáció, a puffadás mind-mind olyan tényezők, amiktől szét tudnak robbanni egy pillanat alatt.

A legtöbb fogyás tipp csodaszerekről beszél, de azt már ritkábban hallani, hogy a
súlygyarapodás gyakori tényezője a krónikus stressz és ezáltal a túl magas vagy a túl alacsony kortizolszint. A kortizol egy hormon – a stresszhormon -, amit a mellékvese termel. Ha túl magas a szintje éhesebbé válunk és beindul a sóvárgás és a kényszerevés nehéz folyamata.

Az Ashwagandha egy adaptogén gyógynövény. Ez azt jelenti, hogy egyensúlyra készteti a hormonokat, jelen esetben a kortizolt. Ha túl sok van belőle, csökkenti, ha kevés, növeli. A kortizolszint egyensúlyba hozásával tehát segít csökkenteni a falási rohamokat, így közvetve hozzájárul a fogyáshoz.

Ashwagandha. alvás, fogyás

A minőségi alvás segít a fogyásban

A krónikus stressz álmatlansághoz vagy felborult alvási ciklushoz vezethet. Az Ashwagandha álombogyó néven is ismert, mivel javítja az alvás minőségét, és minimalizálja a szorongás szintjét. Sok nő panaszkodik a rossz alvásra. Éjszakákon át forgolódnak álmatlanul, fejükben ezernyi kavargó gondolattal, ami nem hagyja őket elaludni. Az Ashwagandha segít az elalvásban, ez is összefügg a kortizol szintjével. Normális esetben ugyanis este kell, hogy a legalacsonyabb legyen a szintje.

A nem alvás azonban nem csak a hormonjainkkal képes játszani. Ha önnel is előfordult már, hogy egy-egy stresszes időszakban nem tudott rendesen aludni, biztosan állt már az éjszaka közepén a hűtőszekrény ajtajában. Az éhség pedig nagy úr, és ilyenkor mindegy mit, csak együnk. Az így bevitt extra kalóriák rövid időn belül láthatóvá válnak. Ha tehát egy fogyás tippet adhatunk, legyen az az alvás. Az Ashwagandha ebben egyedülálló módon tud természetesen segíteni.

Az Ashwagandha energianövelő

Az Ashwagandha egyik fő tulajdonsága, hogy hatékony energiafokozóként szolgál a nők számára. gazdag vasban és serkenti a vérkeringést. Beállítja mellékvese által termelt kortizol hormont, így segít minimalizálni a kortizol szervezetre gyakorolt hatását. Ez pedig létfontosságú a női idegrendszer számára.
Ezen túlmenően, az energianövelő tulajdonság azt is jelenti, hogy az Ashwagandha fokozza a mozgás során az erőnlétet és a hatékonyságot.

Az Ashwagandha kezeli a pajzsmirigy alulműködést

Miért kell erre kitérni egy olyan írásban, ami fogyás tippeket ad?

A pajzsmirigy alulműködés egy olyan állapot, amely csökkenti a pajzsmirigyhormonok szintézisét. Az alacsony pajzsmirigyhormon lelassítja az alapanyagcserét, ami pedig hirtelen és nagy súlygyarapodást okoz. A tanulmányok azonban kimutatták, hogy körülbelül napi 600 mg Ashwagandha nyolc héten át tartó fogyasztása megállíthatja vagy lelassíthatja ebben az állapotban a súlygyarapodást.

Az Ashwagandha tehát meglepő módon súlycsökkentő étrend-kiegészítőként is hatékony, mivel segít növelni az izomtömeget, az energiát, harmóniába hozni a hormonokat, valamint elégetni a nem kívánt zsírt.

A fent felsorolt fogyás tippek nem váltják ki az orvosok szakvéleményét. Amennyiben hormonális eredetű hízása van, mindenképp kérje ki egy vagy több szakértő véleményét, mielőtt megváltoztatná az étrendjét.

MENTALYN (60 db)

Agyfényesítő a KSM-66 Ashwagandha, a Bacopa Monnieri és a magnézium erejével

8900 Ft Áfával

Az Ashwaganda

A Bacopa Monnieri

A magnézium

Shopping Cart
Scroll to Top