0
0
Részösszeg:Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

Az Ashwagandha 9 lenyűgöző hatása

ashwagandha előnyei

Az Ashwagandha egy teljes spektrumú kivonat, amely a piacon jelenleg elérhető összes főbb adaptogén gyökérkivonat közül a legmagasabb koncentrációt tartalmazza.

Számos Ashwagandha készítmény kapható a piacon, de ezek közül magasan a legjobb a KSH-66 Ashwagandha, amit egyedülálló szabadalmaztatott extrakciós eljárással állítanak elő. Ez az eljárás a „zöld kémia” elvein alapul, azaz alkohol vagy más kémiai oldószer használata nélkül történik.

Mire jó az Ashwagandha?

Az ayurveda egy népszerű indiai orvoslási rendszer, amely jól kidolgozott cselekvési irányt mutat az aggyal összefüggő rendellenességek kezelésére.

A világon körülbelül 450 ájurvédikus gyógynövényt (ezekből 56 népszerűt) tartanak számon, amelyek pozitív hatással lehetnek a neurológiai és egyéb mentális rendellenességek kezelésére. Ezek közül kiemelkedik az Ashwagandha, amelyet indiai ginzengnek, téli cseresznyének, illetve álombogyónak is neveznek.

De az Ashwagandha nem csak az elmét fényezi.

Az Ashwagandha hatása

Az Ashwagandha fitofarmakológiai vizsgálatok alapján:

De nézzünk egy kicsit mélyebbre, hogy miben segít az Ashwagandha szedése!

1 Harcol a stressz és a szorongás ellen

Az Ashwagandha egyik legismertebb előnye, hogy természetes módon gyógyítja a szorongást és a stresszt. Szedése nem okoz olyan mellékhatásokat, mint a klasszikus antidepresszánsokra jellemző fáradtság, koncentráció hiány, libidócsökkenés, étvágynövekedés vagy a szociális diszfunkciók.

A gyökérkivonatban szteroid laktonok vannak ergosztánnal, amelyek withanont, withaferint, withanolidokat, szitoindozidot és kb. 0,2% alkaloidokat tartalmaznak. Ezek a hatóanyagok jótékony hatást fejtenek ki olyan neurológia rendellenességek estében, mint a Parkinson-kór, a Huntington-kór vagy az Alezheimer-kór. Emellett a gyökérkivonat axon és dendrit kinövést indukál, ami azt feltételezi, hogy az Ashwagandha támogatja az agysejtek regenerációját. Röviden: fiatalítja az agyat!

Ashwagandha, agyserkentés

2 Csökkenti a mellékvesék fáradtságát

Az Ashwagandha szedése hasznos a mellékvese funkciójának támogatására és a mellékvese fáradtságának leküzdésére. A mellékvesék endokrin mirigyek, amelyek felelősek a hormonok, különösen a kortizol és az adrenalin felszabadításáért a stressz hatására.

Sajnos bizonyos esetekben a kortizolszint krónikusan megemelkedhet, ami magas vércukorszinthez és fokozott zsírlerakódáshoz vezethet a hasi tájékon. Tanulmányok kimutatták, hogy az álombogyó szedése akár 30 %-kal is csökkentheti a kortizolszintet.

Ha a mellékvese túlterheltté válik az érzelmi, fizikai vagy mentális stressz túlzott mértéke miatt, a mellékvesék kimerülhetnek (azaz nem termelnek elég kortizolt). Ez pedig más hormonok működésére is hatással van. Az Ashwagandat gyakran azért javasolják nőknek, mert a szervezetük a progeszteron nevű nemi hormont tudja kortizollá alakítani. Progeszteron hiányában pedig fennáll a meddőség lehetősége.

3 Javítja a pajzsmirigy működését és támogatja a fogyást

Az adaptogén gyógynövények egyik csodálatos aspektusa az, hogy segítenek a pajzsmirigy problémákkal küzdő embereknek. Bebizonyosodott, hogy az indiai ginzeng támogatja a pajzsmirigy működését azoknál az embereknél, akiknél Hashimoto-kórt, vagy pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak. Az Ashwagandha tehát a pajzsmirigy problémákkal küzdő emberek milliói számára – akik közül sokan még csak nem is tudják – megoldásként szolgálhat. Ezzel együtt segítheti a fogyást is, mivel a pajzsmirigy problémák súlyingadozásokhoz vezethetnek.

Fogyás természetesen

4 Szabályozza a vércukorszintet

Az álombogyó antidiabetikus hatásait is vizsgálták, ami azért lehetséges mert fenolos vegyületeket – köztük a flavonoidokat – tartalmaz. A kutatások pedig azt mutatják, hogy a flavonoidok hipoglikémiás aktivitással rendelkeznek. Az Ashwagandha gátolja a fruktóz által kiváltott glükóz emelkedését, ezért inzulinrezisztenciásoknak is javasolt a szedése.

5 Növeli az állóképességet és segíti az izomtömeg növelést

A kutatások azt mutatják, hogy az álombogyó növelheti a fizikai állóképességet azáltal, hogy fokozza az agy működését és csökkenti a testi fájdalmakat. Mivel az agyra pozitív, nyugtató hatást gyakorol és képes csökkenteni a stresszhormonok szintjét, elősegíti a koncentráció, a motiváció

és az állóképesség javítását.

Az Aswagandhat azoknak is javasolják, akik súlyzós edzéseket vagy egyéb izomtömeg növelő mozgást végeznek. Rendszeres fogyasztása mellett kisebb az izomsérülések esélye, és nagyobb mértékben csökken a testzsírszázalék.

6 Javítja a szexuális funkciókat és a termékenységet

Az ájurvédikus gyógyászatban az Ashwagandhát természetes afrodiziákumként használják, mivel segít a szexuális diszfunkciók leküzdésében. Folyamatos szedése mellett nő a férfiak tesztoszteronszintje, a sperma mennyisége és azok mozgékonysága. Az Aswagandha a nőknek is javítja a szexuális életét, mivel növeli a libidót, és élvezhetőbbé teszi az intim együttlétet.

7 Fokozza az immunrendszer működését

Mivel az Ashwagandha adaptogénként működik, amely csökkenti a test stresszhormonjait, hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez és a test belső gyulladásainak csökkentéséhez. Laboratóriumi kutatások szerint az immunoglobulintermelés fokozásával javíthatja az immunrendszert. Ezenkívül elnyomja a gyulladásokat elősegítő citokineket.

8 Csökkenti az ízületi gyulladást

Az Ashwagandhát fájdalomcsillapítónak is tekintik, mivel képes megakadályozni a fájdalomjelek továbbítását. A kutatók úgy gondolják, hogy gyulladásgátló tulajdonsága is van, ezért hatékony és természetes megoldás egyes ízületi gyulladások (pl. reumatoid artritisz) kezelésében.

minőségi alvás

9 Segít a minőségi alvásban

Az Ashwagandát nem véletlenül nevezik álombogyónak, mivel több évszázados megfigyelések alapján kivonata mellékhatások nélkül segít a mély és pihentető alvásban.

Az Ashwagandha egy olyan szuperélelmiszer, amely annyi egészségügyi előnyt adhat számunkra, amit elképzeli is nehéz. De bármilyen vonzó is a hatástöbbszöröse, nem érdemes túl nagy dózisban szedni, mivel gyomorpanaszokat (hányinger, hasmenés) okozhat. Nincs ismert mellékhatása, kizárólag állapotos nőknek nem javasolt a szedése, mivel vetéléshez vezethet.

A Mentalyn-ban a KSM-66 Ashwaganda kivonat mellett Bacopa Monnieri és magnézium is található, amelyek szinergiája biztosítják a fókuszáltságot, a pihentető alvást, a jobb koncentrációt és a nyugodt mindennapokat.

MENTALYN (60 db)

Agyfényesítő a KSM-66 Ashwagandha, a Bacopa Monnieri és a magnézium erejével

8900 Ft Áfával

Az Ashwaganda

A Bacopa Monnieri

A magnézium

Shopping Cart
Scroll to Top