0
0
Részösszeg:Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

Bacopa Monnieri, a mentális csúcsteljesítmény gyógynövénye

Bacopa Monnieri

A Bacopa Monnieri-t az Ayurveda az agyi funkciók megfiatalítására használja, ráadásul hatással van a memória javítására és a szorongás leküzdésére.

Eredetileg Brahminak hívták, ami azt jelenti: szent és isteni. A Bacopa az Ashwagandha és a Jatamasi mellett az egyik legismertebb és leghatékonyabb ayurvédiukus adaptogén, amely a gondolkodást, a tisztánlátást és a lelki békét erősíti.

A Bacopa Monnieri-t az ayurvédikus gyógyítók már évszázadok óta használják. De hatékonyságát a legújabb tudományos tanulmányok is alátámasztják. Kiderült, hogy a Bacopa támogatja az idegrendszer egészségét azáltal, hogy támogatja az agy szabad gyökök elleni védekező rendszerét. Erős antioxidáns és immunerősítő hatású.

A Bacopa Monnieri kivonatát a mentális csúcsteljesítmény hatóanyagának tartják számon. Természetes agyfényezőként támogatja a vizuális feldolgozást, a tanulási sebességet, a memóriát és az információmegtartást.

Olvasson tovább, és tudja meg, hogyan járathatja csúcsra a mentális egészségét a Bacopa Monnieri segítségével!

Bacopa

A Bacopa Monnieri kivonat hatóanyagai

A Bacopa kivonathoz az egész növényt felhasználják. Legkiemelkedőbb hatóanyagai, a: brahmin alkaloid, a nikotinin, a herpestin, az A és B bakozidok, az A, B és C szaponinok, triterpenoid szaponinok, a stigmasztanol, a β-szitoszterin, a betulinsav, a D-mannit, a stigmaszterin, α-alanin (glutaminsavat tartalmaz), a szerin és a pszeudojujubogenin glikozid.

1 A Bacopa Monnieri erősíti az agyműködést

A kutatások azt sugallják, hogy a Bacopa Monnieri javítja az agyműködést. Vizsgálatokkal kimutatták, hogy felpörgeti a térbeli tanulást, a tanulási sebességet és az információmegőrző képességet. Ezt annak köszönheti, mivel növeli az agyi idegsejtek (dendritek) hosszát és elágazódását.

Ezt a tulajdonságát minden életszakaszban kamatoztatni tudjuk. Képzelje, el, hogy vizsgára készül és csak kevés ideje van a felkészülésre! Vagy annyira szerteágazó feladatokat végez, hogy az időfaktor kulcsfontosságú a siker érdekében! Esetleg szimplán azon kapja magát, hogy hajlamosabb elfelejteni dolgokat. A Bacopa szedésével szó szerint kifényezheti az elméjét, amely által a lehető legoptimálisabb teljesítményre lesz képes.

Bacopa, tanulás

2 Segít megelőzni a szorongást és a stresszt

Adaptogén gyógynövényként szabályozza az úgynevezett stresszhormon, a kortizol termelődését. Azáltal, hogy optimális szinten tartja ezt a hormont, erősíti a szervezet stresszel szembeni ellenálló képességét. Egy szorongásos állapotokat vizsgáló kutatás például arra az eredményre jutott, hogy a Bacopa a lazorepám (benzodiazepin) szorongás kezelésére gyakran felírt vényköteles gyógyszerhez hasonló hatással rendelkezik.

A stressz és az ebből fakadó szorongás a modern társadalmunk népbetegsége. Képzelje el, hogy rászokás és mellékhatás nélkül is megszabadulhat tőle!

Bacopa, stresszoldás

3 Segíthet csökkenteni az ADHD tüneteit

A figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenesség (ADHD) egy idegrendszeri fejlődési rendellenesség, amelyet olyan tünetek jellemeznek, mint a hiperaktivitás, az impulzivitás és a figyelmetlenség. Egy 6-12 éves gyerekek körében végzett 6 hónapig tartó kutatás meglepő eredményre jutott. Napi 225 mg Bacopa napi szedése mellett a résztvevő gyerekek 85 %-nál tapasztalták az ADHD tipikus tüneteinek jelentős csökkenését.

Akinek van ADHD-s gyermeke, tudja, hogy milyen hátrányos helyzetben vannak ezek a gyermekek, és azt is, milyen megoldást javasol a tünetek enyhítésére a modern gyógyászat. A Bacopa az idegrendszer eltompítása helyett természetes módon nyugtat, segít a fókuszálásban és a tanulásban. Ezt a tulajdonságát természetesen a felnőtt ADHD-sok is élvezhetik.

4 Erőteljes antioxidáns

Az antioxidánsok olyan anyagok, amelyek segítenek megvédeni a sejtkárosodást a káros szabad gyökökkel szemben. A Bacopa Monnieri bakozid nevű fő hatóanyaga segít megakadályozni, hogy a zsírmolekulák reakcióba lépjenek a káros szabad gyökökkel.

Hogy miért olyan fontos ez a képessége?

Amikor a zsírmolekulák reakcióba lépnek a káros szabad gyökökkel, a lipidperoxidációnak nevezett folyamaton mennek keresztül. A lipidperoxidáció számos betegséghez kapcsolódik, mint például az Alzheimer-kórhoz, a Parkinson-kórhoz és más neurodegeneratív rendellenességekhez. A Bacopa képes visszafordítani a memóriazavar tüneteit.

memóriafejlesztés természetesen

Mint erős antioxidáns, segít csökkenteni olyan állapotok kialakulásának a kockázatát is, mint a szív- és érrendszeri betegségek, a II-es típusú cukorbetegség vagy egyéb daganatos megbetegedések.

5 Csökkentheti a gyulladásokat

A gyulladás a szervezet természetes válasza a betegségek leküzdésére. A vizsgálatok során kiderült, hogy a Bacopa Monnieri elnyomja a citokinek felszabadulását, amelyek gyulladásos immunválaszt indukálnak. Ezenkívül gátolja azokat az enzimeket – mint például a ciklooxigenázokat, kaszpázokat és lipoxigenázokat -, amelyek mindegyike kulcsszerepet játszik a gyulladásokban és a fájdalomban. A gyógynövény gyulladáscsökkentő hatása hasonló a diklofenak és az indometacin gyógyszerekéhez.

6 Segít csökkenteni a vérnyomást

A magas vérnyomás komoly egészségügyi probléma, mivel megterheli a szívet és az ereket. Ez gyengítheti a szívet és növelheti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. Az erre irányuló kutatások azt sugallják, hogy a Bacopa Monnieri segít az egészséges tartományon belül tartani a vérnyomást.

Csökkenti mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomásszintet. Ezt pedig úgy teszi, hogy nitrogén-monoxidot bocsát ki elősegítve az erek tágítását, ami jobb véráramlást és alacsonyabb vérnyomást eredményez.

A Bacopa Monnieri szedése

Bár a Bacopa Monnieri biztonságosnak tekinthető, néhány embernél emésztési nehézségeket okozhat. Egyéb ismert mellékhatása nincs, de mivel terhes és szoptató nőkön nem tesztelték, számukra nem javasolt a szedése. A tanulási képességekre gyakorolt elképesztő hatását pedig a gyerekek is élvezhetik, amennyiben nem áll fenn olyan egészségügyi állapot vagy gyógyszerszedés lehetősége, amely ez ellen szólna.

A Bacopa Monnieri-t hagyományosan állati zsírral együtt fogyasztják, ezért étkezés közben vagy után érdemes bevenni.

MENTALYN (60 db)

Agyfényesítő a KSM-66 Ashwagandha, a Bacopa Monnieri és a magnézium erejével

8900 Ft Áfával

Az Ashwaganda

A Bacopa Monnieri

A magnézium

Shopping Cart
Scroll to Top