0
0
Részösszeg:Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

Betegség nyaralás alatt? - tanácsok a külföldi utazáshoz

betegseg nyaralas alatt

Betegség nyaralás alatt? Családanyaként sokat tehetsz azért, hogy a vakáció álom, és nem rémálom legyen.

A tanév végével egyre közelebb kerül az a varázslatos időszak, amikor a családok az év legnagyobb kalandjára indulnak: külföldi vakációra mennek. A szervezés izgalmas pillanatai mellett azonban a legtöbb édesanya szívében ott lapul egy kis aggodalom is az utazás során felmerülhető betegségekkel kapcsolatban.

Joggal, hiszen egy távoli országban számos vírusos, bakteriális vagy gombás megbetegedés leselkedik ránk. És elég, ha csak egy valaki dől le a lábáról, az az egész család pihenését derékba vágja.

Ha külföldi utazás előtt állsz, az egész család egészségét és jólétét szem előtt tartva szeretnénk megosztani néhány praktikus megoldást, amelyek segíthetnek megelőzni ezeket a kellemetlenségeket.

4 gyakori betegség nyaralás alatt, ami tönkre teheti a családi vakációt

Egy külföldi utazás során tehát külföldön különböző vírusos és gombás betegségekkel találkozhatunk.

Talán eszedbe sem jut, hogy nyáron utol ér az influenza, de ha külföldre utazol, jó, ha felkészülsz a köhögés, a tüsszentés és az orrfolyás megelőzésére vagy gyors enyhítésére. Bár az influenza vírus nem szereti a meleget és a magas páratartalmat, egy repülőn vagy egy szállodában könnyen érintkezhetsz olyan személyekkel, akik olyan régiókból érkeznek, ahol épp tombol a járvány. Mivel cseppfertőzés útján levegőben terjed az influenza, elég egy tüsszentés, hogy ágyban töltsd a nyaralást.

betegseg nyaralas alatt repteri biztonsag

Az egyik leggyakoribb betegség nyaralás alatt a hasmenéses norovírus, amit könnyel elkaphatsz az elfogyasztott, fertőzött étellel vagy itallal, de néha elég az is, ha hozzáérsz egy asztalhoz a szállodában, majd a szádhoz nyúlsz. A tünetek 12-48 órával a fertőzés után jelentkeznek, és pont annyi ideg tartanak általában, amíg véget ér egy 7 napos nyaralás.

Bár erre gondolnak legritkábban az emberek, a fantasztikus utazás hepatitisz vírusfertőzéssel is végződhet. És ehhez még vérrel vagy szexuális úton történő érintkezés sem szükséges, mert sajnos fertőzött vízzel vagy étellel is a szervezetbe juthat.

Ennél viszont sokkal gyakoribb és kellemetlenebb betegség nyaralás alatt a láb-, és a körömbomba, amit közösségi tereken, uszodákban és fürdőkben szedhetünk össze, és adhatunk át a család minden tagjának

Utazás előtti intézkedések, hogy elkerüljétek a betegségeket nyaralás alatt

Az utazás előtt érdemes felkeresni a háziorvost és ellenőriztetni a család egészségügyi állapotát. Kérdezzétek meg az orvost, hogy szükség van-e általános vagy speciális oltásokra az adott célországra vonatkozóan. A megfelelő védettség biztosítása ugyan is nagyon fontos, különösen, ha olyan országba utaztok, ahol bizonyos betegségek gyakoribbak. Ezen felül kezdjétek el (ha eddig nem volt folyamatos) erősíteni az immunrendszereteket, hogy ellenállóbbak legyetek a lehetséges vírusokkal és gombás fertőzésekkel szemben.

Betegségek nyaralás alatt – ott leselkednek mindenhol

Utazás közbeni óvintézkedések

Ha repülővel utaztok, próbáljátok elkerülni a beteg emberekkel való közvetlen érintkezést. Kerüljétek a szem, az orr és a száj érintését piszkos kezekkel. A repülőgépen is gyakran mossatok kezet vagy használjatok kézfertőtlenítőt.

A szálláshely kiválasztásakor szintén fontoljátok meg a higiéniával kapcsolatos szempontokat. Keressek olyan szállodát vagy apartmant, ahol gondoskodnak a rendszeres takarításról és fertőtlenítésről.

Étkezés

Egy idegen országban szinte kínálják magukat a csábító különlegességek. A helyi specialitások felfedezése legalább olyan izgalmas, mint a nevezetességek, de csak megfelelő higiéniai szabályok betartása mellett egyetek. Kizárólag megbízható helyre üljetek be, vagy a szállodában kérjetek all inclusive szolgáltatást. Az evőeszközöket és az asztalt töröljétek át a falatozás előtt. Vizet pedig csak olyan palackból igyatok, amit ti nyitottatok ki. És bár a nyári hőségben csábító gondolat pár gombóc fagylalt vagy egy jégkockával hűtött koktél elfogyasztása, csak akkor kérjetek ezekből, ha 100 %-ban biztosak vagytok a tisztaságukban.

betegseg nyaralas alatt etkezes higienia

Személyes higiénia

Mosdókban és zuhanyzókban mindig használjatok tusfürdőt, és tartsatok magatoknál kézfertőtlenítőt. Rendszeresen mossatok kezet szappannal, különösen étkezések előtt, és arra is ügyeljetek, hogy a gyerekek is ezt szokják meg. Az alapos kézmosás segít elkerülni a baktériumok és vírusok terjedését.

Viseljetek védőeszközöket, például maszkot és kesztyűt, ha szükséges. Ez különösen akkor fontos, ha zsúfolt helyekre látogattok, például repülőtereken vagy tömegközlekedési eszközökön. A maszk viselése nem csak a fertőzések terjedését akadályozza meg, hanem védelmet nyújt a por, a pollen vagy a szennyeződések ellen is.

Kerüljétek azokat a felületeket, amelyeket sokan megérintenek, például kilincsek, korlátok vagy nyilvános WC-k. Ha ez mégsem kerülhető el, mossatok utána kezet vagy használjatok kézfertőtlenítőt. Gondoskodjatok róla, hogy mindig legyen nálatok zsebkendő vagy papírtörlő, hogy ezekkel nyúljatok a kórokozóktól hemzsegő tárgyakhoz.

Mit tegyetek betegség gyanúja esetén?

Ha valaki a családból valamilyen betegség tüneteit tapasztalja, például lázas, köhög vagy hasmenése van, azonnal forduljatok orvoshoz, ha tudtok.

Sok kellemetlenségtől megkímélhetitek magatokat, ha az utazás előtt megkezditek a Viralyn Forte hatékony immunerősítő szedését, amely természetes összetevői látványosan felturbózzák az immunrendszert. Ez a készítmény egyszerre vírusellenes, gombaölő és antibakteriális, így bármit is szedtek össze (nátha, influenza, hasmenés, körömgomba), a tünetek jelentkezésekor az adagot megemelve gyorsan enyhíthetők az ilyen eredetű panaszok. Komolyabb fertőzés esetében viszont azonnal keressétek fel a legközelebbi orvost vagy kórházat. (A vakáció előtt megkötött utasbiztosítás ilyen esetben például igen jól jöhet.)

A nyaralás a feltöltődés és a kikapcsolódás ideje kell, hogy legyen. A betegségek elkerülése érdekében tehát érdemes ezt a pár egyszerű óvintézkedést betartani.

VIRALYN Forte

A gyors gyógyulás biztosítéka vírusos, bakteriális és gombás fertőzések esetén. 

OGYÉI notifikációs szám: 29138/2022

11 900 Ft

Úgy működik, mint az autókban a légzsák: csak akkor van rá szükség, ha baj van. Napi 2×1 kapszula szedése javasolt.

IMMULYN Forte

Az immunerősítők új generációja: antibakteriális, virucid, fungicid
OGYÉI notifikációs szám: 29136/2022

8 900 Ft

A „vírusok korában” az Immulyn Forte természetes hatóanyagai erős immunpajzsot húznak a kórokozókkal szemben. Napi 2×1 kapszula szedése javasolt.

Shopping Cart
Scroll to Top