0
0
Részösszeg:Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

Csalángyökér kivonat - a prosztataproblémák új sztárja

Csalángyökér kivonat, férfiegészség

A csalángyökér jótékony hatásait már régóta ismerik. Az ókori görögök és rómaiak is használták a csalán növény különböző részeit gyógyászati ​​célokra, beleértve a gyökeret is. Az indiai ayurvédikus gyógyászatban is népszerű a csalángyökér a húgyúti rendszer és bőrproblémák kezelésére.

A középkori Európában a csalán gyökérét a vese- és a hólyagproblémák gyógyítására használták, és a népi gyógyászatban napjainkban is széles körben alkalmazzák.

A modern tudományos kutatások is megerősítették a csalángyökér jótékony hatásait. A csalán gyökérben található vegyületek, például a poliszacharidok, a szteroidok és a flavonoidok számos egészségügyi előnyt (antibakteriális, gyulladáscsökkentő) nyújtanak.

Csalángyökér egészségügyi hatásai

Bár általában többet hallani a csalánlevél jótékony hatásairól, a gyökere is különösen gazdag olyan tápanyagokban és bioaktív vegyületekben, amelyek számos egészségügyi előnnyel járnak.

Csalángyökér a húgyútak karbantartója

A csalángyökérnek számos előnyös tulajdonsága van, amelyek közül az egyik legfontosabb a vese és a húgyúti rendszer egészségének támogatása. A csalángyökér diuretikus hatással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy serkenti a vizeletkiválasztást, így segít eltávolítani a szervezetből a felesleges folyadékot és toxinokat. Ez a tulajdonsága különösen fontos a vizeletürítési problémákkal küzdők, például a vesekövesség vagy a húgyhólyag gyulladásban szenvedők számára. Ennek köszönhetően a férfiak a korábban megszokott életvitelüket folytathatják korlátozások nélkül.

Csalángyökér kivonat, prosztata

A csalán gyökere általános gyulladáscsökkentő

Emellett a csalángyökérnek antibakteriális hatása is van, ezáltal képes csökkenteni a gyulladásokat. Ez azonban nemcsak a húgyúti rendszerre, hanem az egész testre is vonatkozik. Enyhíti az ízületi gyulladásokat, a bőrproblémákat és hatékony egyéb gyulladásos betegségek enyhítésében. A csalángyökérnek magas a vas- és kalciumtartalma, amelyek fontosak az egészséges csontok és a vérképzés szempontjából. Emellett gazdag B- és C-vitaminban is, amelyek segítenek erősíteni az immunrendszert és növelni az energiaszintet.

A csalángyökér kivonat a prosztataproblémák új üdvöskéje

Az egészséges prosztata fenntartása kulcsfontosságú a férfiak számára, és a csalángyökérnek bizonyítottan pozitív hatása van erre a szervre. A növény hatóanyagai, hasonlóan más gyógynövényekhez, több módon is befolyásolják a szervezet működését.

A csalángyökér blokkolja az 5-alfa-reduktáz enzimet

A csalángyökér egyik legfontosabb hatása az 5-alfa-reduktáz enzim blokkolása. Ez az enzim felelős a tesztoszteron átalakításáért dihidro-tesztoszteronná (DHT), ami beindítja a prosztatasejtek burjánzását és hajhullást okozhat. A csalángyökér gátolja ezt az enzimet, így segít csökkenteni a vér DHT-szintjét. A kutatások azt mutatják, hogy a csalángyökér hatásos lehet a prosztata egészségének megőrzésében és a hajhullás csökkentésében.

Gátolja az aromatáz enzimet

Az aromatáz enzim egy másik fontos hatása, hogy a tesztoszteront ösztrogénné alakítja át. Ha a szervezetben túl sok ösztrogén termelődik, akkor ez hozzájárulhat a prosztata méretének növekedéséhez. Számos kutatás bizonyította, hogy a csalángyökér kivonat hatásosan gátolja az aromatáz enzimet, ezáltal csökkentve a tesztoszteron átalakulását ösztrogénné.

Csalángyökér kivonat, prosztatamegnagyobbodás

Csökkenti az SHBG kötőképességét


Az SHBG egy szállító fehérje, amely a tesztoszteront, a DHT-t és az ösztrogént szállítja és raktározza. Az idősödő szervezetben az SHBG egyre jobban megköti a tesztoszteront, ezáltal növelve az 5-alfa-reduktáz aktivitását és fokozva a DHT képződését. Ennek eredményeként a prosztatasejtek drámai növekedésnek indulnak. A csalángyökér kivonata csökkenti az SHBG kötőképességét, így normalizálja a tesztoszteron és a DHT mennyiségét és arányát a szervezetben.

Blokkolja a prosztatasejtek sejthártya receptorait

Több kutatás is igazolta, hogy a csalángyökér kivonat közvetlenül is hat a prosztatasejtekre, nem csupán a hormonok átalakítását végző enzimekre. A csalángyökér kivonat blokkolja a prosztatasejtek sejthártya receptorait, ezzel gátolva a sejtek növekedését. A gátlás mértéke a kivonat töménységével arányosan nő.

A csalángyökér kivonat gyulladáscsökkentő hatása abból ered, hogy gátolja a fehérvérsejtek által termelt gyulladásserkentő anyagokat. A csalán gyökerének poliszacharidjai fontos szerepet játszanak ebben a hatásban. Több kutatás is rámutat arra, hogy a csalángyökér kivonata közvetlenül hat a prosztatasejtekre, gátolva így növekedésüket és blokkolva a sejthártya receptorait.

Egy hat hónapos klinikai vizsgálatban 620 beteg vett részt, akik jóindulatú prosztata-megnagyobbodásban szenvedtek. A csalángyökér kivonatot szedő betegek 81 százalékánál javulást mértek, a placebot szedőknél csak 16 százalékánál. A csalángyökér kivonat fogyasztása jelentősen növelte az egyszerre ürített vizelet mennyiségét és a vizeletáramlás sebességét, a betegek pedig tüneteik általános javulásáról számoltak be.

Vannak-e mellékhatásai a csalángyökér kivonatnak

A csalángyökér kivonatot nem ajánlott túladagolni. Bár a csalángyökér természetes összetevőket tartalmaz, és általában biztonságosnak tekinthető, azonban nagyobb mennyiségben számos mellékhatást okozhat.

A csalángyökér kivonat túladagolása álmosságot, szédülést, hasmenést, hányingert, hasi fájdalmakat, hányást és fejfájást okozhat. Ezenkívül azok számára, akik bizonyos gyógyszereket szednek, a csalángyökér kivonat fogyasztása problémákat okozhat.

Ezért fontos, hogy mindig tartsa be az ajánlott adagolást, és ha bármilyen mellékhatást tapasztal, hagyja abba a készítmény használatát, és kérje ki orvosa tanácsát. Ha bármilyen egészségügyi problémája van, vagy gyógyszereket szed, mindig konzultáljon orvosával, mielőtt bármilyen táplálékkiegészítőt, így a csalángyökér kivonatot is fogyasztana.

Hogyan tudja fokozni a csalángyökér hatását prosztata-megnagyobbodás esetén?

A prosztata-megnagyobbodás, más néven benignus prosztata hiperplázia (BPH), gyakori probléma a férfiak körében. A csalángyökér, a szabalpálma, az afrikai szilva és a tökmag kivonatok azonban olyan természetes összetevők, amelyek segíthetnek a prosztata egészségének fenntartásában és a BPH tüneteinek enyhítésében.

A csalángyökér kivonat hosszú ideje használatos a prosztata-megnagyobbodás kezelésére, mivel képes a prosztata méretének csökkentésére és a húgyúti tünetek javítására. A szabalpálma és az afrikai szilvafa kéreg kivonatok pedig segíthetnek a prosztata duzzanatának és gyulladásának csökkentésében, valamint az ösztrogénszint csökkentésében is.

A tökmag kivonatnak pedig magas a cink, a magnézium és a fitoszterol tartalma, amelyek szintén előnyösek a prosztata egészségének szempontjából. A cink hozzájárulhat az egészséges prosztataműködéshez, a magnézium segíthet a prosztatagyulladás csökkentésében, a fitoszterolok pedig csökkenthetik a prosztata méretét és javíthatják a húgyúti tüneteket.

A csalángyökér, a szabalpálma, az afrikai szilvafa kéreg és a tökmag kivonatok együttes fogyasztása azért előnyös, mert egymást kiegészítve és erősítve hatnak a prosztata egészségére. Így a prosztata-megnagyobbodásban vagy prosztataproblémákban szenvedő férfiak számára ajánlott lehet a természetes összetevőket tartalmazó Prostelyn készítmény fogyasztása, amely mind a négy hatóanyagot az optimális mennyiségben tartalmazza.

PROSTELYN Forte

4 természetes és prémium minőségű hatóanyag egy termékben a prosztata és a húgyúti rendszer komplex egészségéért.
OGYÉI notifikációs szám: 29137/2022

12900 Ft 11500 Ft Áfával

A Prostelyn Forte Viralyn Forte-val kombinálva felgyorsítja a prosztata gyógyulási idejét.

Shopping Cart
Scroll to Top