0
0
Részösszeg:Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

Felfázás ellen az immunrendszer erősítésével

Mi minden válhat be felfázás ellen házilag?

Mi válhat be felfázás ellen, és hogyan előzzük meg a fájdalmas panaszokat? Gyors gyógyulás gyógynövényekkel fertőzések esetén az AVIAN segítségével.

A hólyaghurut, más néven a felfázás számos kellemetlen tünetet okozhat. Az orvosi kezelések és az otthoni gyógymódok kombinációja azonban enyhülést hozhat. Mi válhat be felfázás ellen, és hogyan előzzük meg a fájdalmas panaszokat?

A felfázás tünetei és okai

A hólyaghurut a húgyúti fertőzések leggyakoribb típusa, amely akkor alakul ki, ha baktériumok jutnak be a húgycsőbe, majd onnan a húgyhólyagba.

A kialakuló fertőzés kellemetlen tüneteket okozhat, mint például:

  • hirtelen és gyakori vizelési ingert;
  • fájdalom, csípő érzést vizelés közben;
  • alhasi fájdalmat és görcsöket;
  • véres vizeletet;
  • nyomásérzést vagy a hólyag teltségérzetét.

A húgyúti fertőzés a húgyutak bármely részén – a vesében, a húgyvezetékben, a húgyhólyagban vagy a húgycsőben – is előfordulhat. A felfázás nagyon gyakori jelenség, különösen a nőknél. A nők mintegy 60%-a élete során átesik ezen a betegségen. A férfiak az anatómiai különbségek miatt kisebb valószínűséggel kapnak hólyaghurutot.

A hólyaghurutot általában a húgycsőbe jutó és a hólyagban elszaporodó baktériumok, leggyakoribb az E. coli baktériumtípus okozza. Bizonyos tényezők növelik a betegség kockázatát, többek közt:

  • a húgyutak anatómiai rendellenességei,
  • a menopauza,
  • a katéterhasználat,
  • spermicidek használata,
  • a székrekedés, illetve
  • a több szexuális partnerrel történő együttlét.
A legjobb antibiotikum felfázásra az, amelyet a szakorvos javasol.

Okok a női felfázás tünetei mögött

A felfázás gyakoribb előfordulásának a nők esetében több oka is van:

  • Nőknél a húgycső rövidebb és közelebb van a végbélnyíláshoz, ami könnyebbé teszi a kórokozók bejutását a húgyutakba. Ezzel szemben a férfiak húgycsöve hosszabb és távolabb van a végbélnyílástól, így nehezebb a fertőzés terjedése.
  • Nők életük során számos hormonális változáson mennek keresztül, például a menstruáció vagy a terhesség során. Ezek a változások befolyásolhatják a hüvelyi flórát és növelhetik a húgyúti fertőzések kockázatát.
  • Terhesség alatt a női testben számos változás következik be, beleértve az immunrendszer megváltozott működését is, ami gyengítheti a fertőzésekkel szembeni védelmet, és növelheti a húgyúti fertőzések kockázatát.

A férfi felfázás tünetei

Bár a hólyaghurut gyakrabban fordul elő nőknél, a férfiak is elkaphatják. A felfázás jelei és tünetei a férfiaknál a következők:

  • gyakori vizelés;
  • erős, tartós vizelési inger;
  • égő vagy bizsergő érzés vizelés közben vagy közvetlenül vizelés után;
  • erős szagú, zavaros vizelet;
  • vizelési zavarok, különösen, ha prosztataprobléma is fennáll.

Az alsó húgyúti fertőzés gyakran a prosztata vagy a here- és a mellékhere gyulladásával járhat.

Gyors segítség felfázásra

A víz kiöblíti a baktériumokat a hólyagból, ami segít gyorsabban megszabadulni a húgyúti fertőzéstől. Emellett hígítja a vizeletet, így a vizelés kevésbé lehet fájdalmas, ezért fontos, hogy sok folyadékot fogyasszunk. Igyunk naponta legalább nyolc pohár vizet, és korlátozzuk a koffeintartalmú italokat, beleértve a kávét, a teát és az üdítőt.

Súlyosabb fertőzéseknél, erős felfázási tüneteknél, véres vizeletnél minden esetben orvoshoz kell fordulni, aki felfázás elleni gyógyszert, többnyire antibiotikumot fog felírni. A hólyaghurut gyógyszerek gyulladásgátlókat és fájdalomcsillapítókat tartalmaznak, de enyhébb felfázás esetén, a korai szakaszban házi praktikák is beválhatnak.

Sokan a szódabikarbónára és az almaecetre esküsznek felfázás esetén, de egyik gyógymód sem igazolt tudományosan, viszont egy kellemes ülőfürdő, illetve a melegvizes borogatás az alhason segíthet a fájdalom csillapításában.

A felfázás megelőzése terén sokat segíthetnek a gyógynövények.

A férfi és női felfázás kezelése házilag

A hólyaghurutot megelőzhetjük néhány hasznos praktikával.

  • Mindig tartsuk tisztán az intim területeket a napi tisztálkodás során. Fontos a megfelelő WC-higiénia, különösen a nők esetében, hogy elkerüljék a baktériumok terjedését.
  • A rendszeres vizeletürítés segít elkerülni, hogy a baktériumok hosszabb ideig tartózkodjanak a húgyutakban. Ne tartsa vissza a vizeletet, ha érzi az ingert.
  • Sok folyadékot fogyasztva hozzájárulhatunk a húgyutak tisztán tartásához és a baktériumok kiürítéséhez. Különösen a víz és a gyógyteák ajánlottak.
  • Válasszunk olyan intim higiéniai termékeket, amelyek nem tartalmaznak erős illatanyagokat vagy irritáló anyagokat.
  • Viseljünk pamutból készült, levegőt áteresztő alsóneműt, ami segíthet elkerülni a nedves és meleg környezetet, amely kedvez a baktériumok szaporodásának.
  • Próbálja meg elkerülni az utcai WC-k használatát, mivel ezek sokszor kevésbé higiénikusak, így potenciális fertőzésforrásoknak számítanak.
  • Az intim higiénia és a vizeletürítés a szexuális együttlét után segíthet megelőzni a baktériumok bejutását a húgyutakba.

A felfázás megelőzése és kezelése gyerekeknél különösen fontos, így ha gyanú merül fel a tünetekkel kapcsolatban, ne habozzon felkeresni a gyermekorvost. Az időben elkezdett kezelés hozzájárulhat a gyorsabb gyógyuláshoz és a komplikációk megelőzéséhez. A véres vizelet kezelése házilag sem felnőttek, sem gyerekek esetében nem ajánlatos, így ha a felfázás vérzéssel jár, ne kísérletezzünk otthoni gyógymódokkal.

Felfázására gyógyszer mellett segíthetnek a természetes gyógymódok is.

Felfázás ellen és megelőzésre VIRALYN Forte

Legyengült a szervezete, és hathatós segítségre lenne szüksége, hogy felvehesse a harcot a felfázás ellen? VIRALYN Forte étrend-kiegészítőnket már a tünetek első jelentkezésénél érdemes bevetni, hiszen természetes hatóanyagai azonnal aktiválják az immunrendszert, hogy gyorsan legyűrje a kórokozókat. A fekete fokhagyma erős természetes antibiotikum, antioxidáns tartalma pedig tízszerese a fehér fokhagymáénak, míg a propoliszban lévő polifenolok és flavonoidok erősítik az immunrendszert, csökkentik a gyulladásokat, ferulasav tartalmának köszönhetően pedig baktériumölő hatású is.

Ismerje meg és használja Ön is a természet gyógyító erejét nap mint nap egészségének megőrzéséért, és rendelje meg készítményeinket webshopunkból könnyen és gyorsan.

Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

VIRALYN Forte

A gyors gyógyulás biztosítéka vírusos, bakteriális és gombás fertőzések esetén. 

OGYÉI notifikációs szám: 29138/2022

11900 Ft Áfával

Úgy működik, mint az autókban a légzsák: csak akkor van rá szükség, ha baj van. Napi 2×1 kapszula szedése javasolt.

Shopping Cart
Scroll to Top