0
0
Részösszeg:Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

Figyelemzavar és stressz: hogyan kezelhetjük együtt?

figyelemzavar

A figyelemzavar (Attention Deficit Disorder, ADD) vagy figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD) olyan neurológiai rendellenesség, amelyet az alacsony figyelem- és koncentrációképesség, valamint a hiperaktivitás és az impulzivitás jellemez.

Az okok pontosan nem ismertek, de úgy vélik, hogy a figyelemzavar és a hiperaktivitás genetikai, környezeti, neurobiologiai és kognitív tényezők együttes hatásának következtében alakul ki.

Az esetek többségében a probléma kombinációját neurobiologiai zavarok okozzák, például a prefrontal kéreg, az agytörzs és a limbikus rendszer funkciójának megsérülése.

Amit viszont kevesen tudnak, az az, hogy a figyelemzavar kialakulásához olyan környezeti hatások is hozzájárulhatnak, mint a:
⦁ stressz (családi, anyagi stb.)
⦁ az érzelmi elhanyagolás
⦁ a környezeti toxinok

A jó hír az, hogy a diagnosztizált figyelemzavar kezelhető (természetesen is), így az érintettek idővel jobban tudnak teljesíteni az iskolában, a munkahelyen, illetve a magánéletükben is.

A figyelemzavar típusai

Az ADD és az ADHD nem mindenkinél ugyan azokat a tüneteket okozza, és nem egyforma mértékben. Alapvetően háromféle típust különböztetnek meg, melyek az alábbiak:

stresszkezelés

Példák a figyelemzavaros viselkedésekre

Egy figyelemhiánnyal küzdő ember számára gondot okoz az egy dologra irányuló koncentráció. Az illető gondolata könnyen elkalandozik, elfelejt dolgokat, ha valami megzavarja vagy új impulzus éri. Ez lehet akár egy hang, vagy a saját gondolatai, amelyek kizökkentik a fókuszából. Amikor valaki nem tudja tartani a figyelmét, nehézségei vannak a feladatai elvégzésében és nem tud eredményes lenni.

A hiperaktív ember (vagy gyerek) folyamatos mozgásban van. Tipikus esete ennek, amikor a hiperaktív gyermek nem tud a padban ülni, feláll az óra alatt, mászkál, kinéz az ablakon stb. Ilyenkor nehézséget okoz a fókuszálás, a teljesítmény, de még a pihenés és a megnyugvás is. A mozgás negatívan befolyásolja a koncentrációt. A hiperaktív ember folyamatos stressz alatt áll. A hiperaktív ember ráadásul folyamatosan beszél, belevág mások szavába, képtelen kivárni a sorát, ami másokat is zavarhat.

hiperaktivitas

Az impulzív ember pedig a következmények megfontolása nélkül reagál a környezeti ingerekre. Rosszkor, rossz helyen szólal meg, nem tudja kontrollálni a cselekedeteit, ami szintén zavarja a környezetét az iskolában, a munkahelyen vagy a családon belül.

Milyen természetes módon lehet gyógyítani a figyelemzavart?

A figyelemzavar kezelése nagymértékben függ a konkrét diagnózistól, a beteg korától, valamint a környezeti és pszichológiai tényezőktől. Az alábbi természetes módszerek azonban hatékonyak lehetnek a tünetek enyhítésére:

Ezek a természetes módszerek ugyan önmagukban nem oldják meg a figyelemzavart, de segíthetnek enyhíteni a tüneteket, és javíthatják az érintett személy életminőségét. Ne feledje! Mindig fontos orvosi segítséget kérni a figyelemzavar diagnózisának és kezelésének meghatározásához.

A mentális egészségügyi problémák, valamint a neurológiai rendellenességek komoly problémát jelentenek világszerte a gyerekek és a felnőttek körében egyaránt.

A figyelemzavar mögött gyakran nem mentális zavar áll, mindössze annyiról van szó sokszor, hogy a túlhajszoltság és a krónikus stressz miatt nem tudunk koncentrálni, és aludni sem.

Ezeknek a problémáknak a természetes kezelését támogatja a Mentalynban található KSM-66 Ashwagandha, a Bacopa Monnieri és a magnézium triója mellékhatások nélkül.

MENTALYN (60 db)

Agyfényesítő a KSM-66 Ashwagandha, a Bacopa Monnieri és a magnézium erejével

8900 Ft Áfával

Az Ashwaganda

A Bacopa Monnieri

A magnézium

Shopping Cart
Scroll to Top