0
0
Részösszeg:Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

Immunerősítés - miért van rá szükség?

Miért van szükség a folyamatos immunerősítésre? Vajon milyen hatások válthatnak ki „önszabotázst” szervezetünkben, amikkel akaratunkon kívül rontjuk saját védőpajzsunkat?  Íme néhány  tudnivaló, hogy miért fontos támogatni immunrendszerünket, hogy képesek legyünk azonosítani és hatékonyan kezelni a ránk leselkedő kórokozókat és a környezeti kitettségeket. 

Immunrendszerünk egy csodálatos, ám rendkívül érzékeny és bonyolult rendszer. Feladata, hogy hatékonyan megvédje szervezetünket a vírusokkal,  baktériumokkal,  gombákkal és egyéb környezeti tényezőkkel szemben. Ahhoz, hogy átlássuk az immunerősítés fontosságát, először is meg kell értenünk a szabályozó mechanizmusait. A nyirokszervek (csontvelő, csecsemőmirigy, lép, nyirokcsomók, immunellátó sejtek, nyirokérrendszer), a mandula, a féregnyúlvány, a fehérvérsejtek és bizonyos bélszakaszok alkotják az immunrendszer védőhálóját. Ez a pajzs optimális esetben úgy végzi a feladatát, hogy észre sem vesszük.

Az immunerősítés öt legnagyobb „ellensége”

 

Az immunrendszer egy érzékeny rendszer, mely ha felborul, legyengül, a keletkező réseken keresztül szabad utat kapnak a bennünket folyamatosan körülvevő kórokozók. A PMC (PubMed Central) immunrendszer működésével kapcsolatos kutatásának kivonata arra hívja fel a figyelmet, hogy az életmód és a környezet folyamatos változása különleges kihívást jelent a szervezetünk számára. Ezt olyan stratégiával védi ki, ami a véletlenszerű változás erejére és a gyors reagálóképességre támaszkodik. Ez azonban minden embernél másképp működik. A helyzet paradoxona, hogy bár a gyors reagálóképesség kulcsfontosságú, a véletlenszerűség gyengíti az immunrendszert.

Létezik azonban öt olyan „önszabotázs”, amelyekkel akaratunkon kívül rontunk a saját védőpajzsunkon.

 

Stressz

A stressz hatására az agyalapi mirigy egy ACTH nevű hírvivő hormont termel. Ennek okán a mellékvese extrém mértékű kortizol termelésbe kezd. Ha ez állandósul, gyengíti az immunrendszert, és emellett túlműködésre készteti a szimpatikus idegrendszert is. Az immunrendszer legyengülése olyan betegségekhez vezethet a stressz által, mint a magas vérnyomás, az agyvérzés, különféle daganatos betegségek vagy a gyomorfájás és a hasmenés. Sokat tehet immunrendszeréért, ha minimálisra csökkenti a stresszt az életében.

Immunerősítés

Túlzásba vitt higiénia 

Immunrendszerünk fitten tartásához nélkülözhetetlen, hogy találkozzon és felismerje a lehető legtöbb kórokozót. Hatékony működése nem létezik egy kis káosz nélkül. A túlzásba vitt kézmosás, takarítás és fertőtlenítés a jó szándék ellenére is gyengíti az immunrendszert.

Túlsúly, mozgáshiány 

A túlsúly nem csak esztétikai kérdés, de a jó egészségi állapotunk egyik fő ellensége is. Az elhízás ugyanis negatív hatással van a fehérvérsejtek és az antitestek szaporodására, amelyek alapesetben segítik megakadályozni a szervezeten belül kialakuló gyulladásokat. A rendszeres mozgás hiánya erre rátesz egy lapáttal: enélkül nem tud optimálisan működni a méregtelenítés sem. Ezekkel mind ártunk az immunrendszerünknek.

Szükségtelen gyógyszerszedés 

Sokunknak rutin mozdulat bekapni egy szem gyógyszert a legkisebb fájdalomra is. A legtöbb gyógyszernek azonban van mellékhatása: például gyengítik az immunrendszert. A rendszeresen szedett antibiotikumok ráadásul hasznos baktériumok millióit pusztítják el a belekben, ami az immunrendszer egyik legfontosabb védővonala.

Méregtelenítés 

Az elmúlt évtizedben divatossá vált méregtelenítő kúráknak több veszélye is lehet. Az immunrendszer szempontjából különösen fontos, hogy mikor és milyen állapotban végezzük. Betegen, illetve a téli influenza szezonban kifejezetten tilos a méregtelenítés. Ellenőrzött körülmények mellett, szakemberek kíséretében ajánlott elkezdeni egy ilyen kúrát.

Nem csak télen fontos az immunerősítés 

Mivel életünk nagy részét nem egy hermetikusan zárt szobában éljük, törvényszerű, hogy számos környezeti hatás ér bennünket nap, mint nap. Mozgásban vagyunk, interakcióba lépünk emberekkel és folyamatosan alkalmazkodunk az időjárás változásaihoz. Az immunerősítés terén az egyik legnagyobb tévhit, hogy csak a hideg idő beálltával van rá szükség.  Immunrendszerünk valójában akkor tudja ellátni a feladatát, ha folyamatosan erősítjük.

Tavaszi fáradtság 

Biztosan tapasztalta már, hogy tavasszal erőtlenebb, könnyebben elkap bármilyen betegséget, sőt valahogy a sebek is lassabban gyógyulnak. Ennek oka az, hogy télen hajlamosak vagyunk kevesebb zöldséget és gyümölcsöt enni, minimális folyadékot fogyasztunk és a napfényben sem tudunk eleget fürdőzni, ezért tavaszra lemerülünk. Odafigyeléssel azonban gyorsan felturbózhatjuk immunrendszerünket és búcsút mondhatunk a tavaszi fáradtságnak. Ilyenkor érdemes a legerősebb immunerősítő hatóanyagokkal feltölteni a „raktárainkat”.

Immunerősítrés

Nyáron is könnyen megbetegedhetünk 

Télen hajlamosak vagyunk keveset inni, nyáron viszont a fokozott izzadással fontos ásványianyagokat veszítünk még akkor is, ha napi átlag 2 liter vizet fogyasztunk. A légkondicionált helyiségekben kiszárad a nyálkahártyánk, a pollenek pedig irritálják a nyálkahártyánkat. A tikkasztó melegben csábító lehet egy pohár jéghideg finomság elfogyasztása, de még ez is elég lehet egy nyári megfázáshoz. Arról már nem is beszélve, hogy a külföldi nyaralások során olyan bacilusokkal találkozhatunk, amelyekre nincs felkészülve az immunrendszerünk.

Az őszi lehűlés gyengíti a szervezet ellenálló képességét 

A hűvös és nyirkos idő kiváló táptalaja az influenzáért felelős „rhino” vírusnak. A nyári szünet után újra közösségbe kerülő gyerekek gyakran hazaviszik a különféle betegségeket, amelyek aztán láncszerűen tovább terjednek az egész családra. Ősszel ezért immunerősítés nélkül egyik betegségből a másikba eshetünk. Ezért fontos folyamatos immunerősítés.

Létezik megoldás

Rengeteget hallhatunk és olvashatunk az egészségünkre ártalmas szokásokról és környezeti hatásokról, mégis a legtöbben akkor kapnak a fejükhöz, amikor már baj van. Bár az immunrendszerünk emberfeletti munkát végez minden pillanatban, a sorozatos téli „támadások” könnyen térdre kényszeríthetik szervezetünket. 

Ahhoz, hogy ellenállóképességünk tökéletesen működjön, folyamatosan szükséges támogatnunk immunrendszerünket. Mozogj sokat, táplálkozz egészségesen és változatosan, tartsd a normál testsúlyod, tedd le a káros szokásaid és támogasd az immunrendszered speciális készítménnyel.

Így kell megerősíteni immunrendszerünket

A legjobb immunerősítő egyszerre véd a vírusos, a bakteriális és a gombás fertőzésekkel szemben. A lehető legtöbb biológiailag aktív összetevőt, valamint antitestet tartalmaz és a bélflórát is támogatja. Ideális esetben mindezt egy készítményben tudja.

természetes immunerősítő

Támogassa szervezetét Immulynnal!

Az Immulyn tudatosan összeválogatott, természetes anyagokból készült, hogy minden helyzetben, életszakaszban támogatni tudjuk immunrendszerünket, mert így képesek leszünk azonosítani és hatékonyan kezelni a ránk leselkedő kórokozókat és a környezeti kitettségeket. Az Immulyn egy kapszulában gondoskodik az immunerősítésről.

 

 

Shopping Cart
Scroll to Top