0
0
Részösszeg:Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

Immunerősítés: tévhit, hogy csak télen van rá szükség

Immunerősítés tavasszal

A folyamatos immunerősítés támogatja immunrendszerünknek azonosítani és hatékonyan kezelni a ránk leselkedő kórokozókat és a környezeti kitettségeket.

Immunrendszerünk egy csodálatos, ám rendkívül érzékeny és bonyolult rendszer. Feladata, hogy hatékonyan megvédje szervezetünket a vírusokkal, a baktériumokkal, a gombákkal és egyéb környezeti tényezőkkel szemben.

Ahhoz, hogy átlássuk az immunerősítés fontosságát, először is meg kell érteni a szabályozó mechanizmusait. A nyirokszervek (csontvelő, csecsemőmirigy, lép, nyirokcsomók, immunellátó sejtek, nyirokérrendszer), a mandula, a féregnyúlvány, a fehérvérsejtek és bizonyos bélszakaszok alkotják az immunrendszer védőhálóját. Ez a pajzs optimális esetben úgy végzi a feladatát, hogy észre sem vesszük.

Az immunerősítés öt legnagyobb ellensége

Amennyiben ez az érzékeny rendszer felborul, legyengül. A keletkező réseken keresztül pedig szabad utat kapnak a bennünket folyamatosan körülvevő kórokozók, hacsak nem erősítjük folyamatosan az immunrendszerünket olyan természetes hatóanyagokkal, amelyek erős immunpajzsot képesek vonni a kórokozókkal szemben.

A PMC (PubMed Central) immunrendszer működésével kapcsolatos kutatások kivonata arra hívja fel a figyelmet, hogy az életmód és a környezet folyamatos változása különleges kihívást jelent az immunrendszer számára. Ezt olyan stratégiával védi ki, ami a véletlenszerű változás erejére és a gyors reagálóképességre támaszkodik. Ez azonban minden embernél másképp működik.

A helyzet paradoxona, hogy bár a gyors reagálóképesség kulcsfontosságú, a véletlenszerűség gyengíti az immunrendszert.

Létezik azonban öt olyan önszabotázs, amelyekkel akaratunkon kívül rontunk a saját védőpajzsunkon.

immunrendszer és stressz

Stressz

A stressz hatására az agyalapi mirigy egy ACTH nevű hírvivő hormont termel. Ennek hatására a mellékvese extrém mértékű kortizol termelésbe kezd. Ha ez állandósul, gyengíti az immunrendszert. Emellett túlműködésre készteti a szimpatikus idegrendszert is. Az immunrendszer legyengülése olyan betegségekhez vezethet a stressz által, mint a magas vérnyomás, az agyvérzés, különféle daganatos betegségek vagy a gyomorfájás és a hasmenés. Sokat tehetsz immunrendszeredért, ha minimálisra csökkented a stresszt az életedben: erre ad természetes megoldást a MAGNE-B Komplex.

Túlzásba vitt higiénia

Immunrendszerünk fitten tartásához nélkülözhetetlen, hogy találkozzon és felismerje a lehető legtöbb kórokozót. Hatékony működése nem létezik egy kis káosz nélkül. A túlzásba vitt kézmosás, takarítás és fertőtlenítés a jó szándék ellenére is gyengíti az immunrendszert.

Túlsúly, mozgáshiány

A túlsúly nem csak esztétikai kérdés, de a jó egészségi állapotunk egyik fő ellensége is. Az elhízás ugyanis negatív hatással van a fehérvérsejtek és az antitestek szaporodására, amelyek alapesetben segítik megakadályozni a szervezeten belül kialakuló gyulladásokat. A rendszeres mozgás hiánya erre rátesz egy lapáttal, hiszen enélkül nem tud optimálisan működni a méregtelenítés sem.

Szükségtelen gyógyszerszedés

Sokunknak rutin mozdulat bekapni egy szem gyógyszert a legkisebb fájdalomra is. A legtöbb gyógyszernek azonban van mellékhatása: például gyengítik az immunrendszert. A rendszeresen szedett antibiotikumok ráadásul hasznos baktériumok millióit pusztítják el a belekben, ami az immunrendszer egyik legfontosabb védővonala.

Méregtelenítés

Az elmúlt évtizedben divatossá vált méregtelenítő kúráknak több veszélye is lehet. Az immunrendszer szempontjából különösen fontos, hogy mikor és milyen állapotban végezzük. Betegen, illetve a téli influenza szezonban kifejezetten tilos.

Tévhit, hogy csak télen fontos az immunerősítés

Mivel életünk nagy részét nem egy hermetikusan zárt szobában éljük, törvényszerű, hogy számos környezeti hatás ér bennünket nap, mint nap. Mozgásban vagyunk, interakcióba lépünk emberekkel és folyamatosan alkalmazkodunk az időjárás változásaihoz.

Az immunerősítés terén az egyik legnagyobb tévhit, hogy csak a hideg idő beálltával van rá szükség.

Immunrendszerünk valójában akkor tudja ellátni a feladatát, ha folyamatosan erősítjük.

tavaszi immunerősítés

Tavaszi fáradtság

Biztosan tapasztalta már, hogy tavasszal erőtlenebb, könnyebben elkap bármilyen betegséget, sőt valahogy a sebek is lassabban gyógyulnak. Ez azért van, mert télen hajlamosak vagyunk kevesebb zöldséget és gyümölcsöt enni, minimális folyadékot fogyasztunk és a napfényben sem tudunk eleget fürdőzni, ezért tavaszra kimerülünk. Odafigyeléssel azonban gyorsan felturbózhatjuk immunrendszerünket és búcsút mondhatunk a tavaszi fáradtságnak. Ilyenkor érdemes a legerősebb immunerősítő hatóanyagokkal feltölteni a raktáraink.

Nyáron is könnyen megbetegedhetünk

Télen hajlamosak vagyunk keveset inni, nyáron viszont a fokozott izzadással fontos ásványianyagokat veszítünk még akkor is, ha napi átlag 2 liter vizet fogyasztunk. A légkondicionált helyiségekben kiszárad a nyálkahártyánk, amit a pollenek irritálnak. A tikkasztó melegben csábító lehet egy pohár jéghideg finomság elfogyasztása, de még ez is elég lehet egy nyári megfázáshoz. Arról már nem is beszélve, hogy a külföldi nyaralások során olyan bacilusokkal találkozhatunk, amelyekre nincs felkészülve az immunrendszerünk. A VIRALYN Forte-t érdemes mindig magunknál tartani, mert a gyanús tünetek első jelentkezésekor szedve hatóanyagai segítenek a gyors gyógyulásban.

Az őszi lehűlés gyengíti a szervezet ellenálló képességét

A hűvös és nyirkos idő kiváló táptalaja az influenzáért felelős rhino vírusnak. A nyári szünet után újra közösségbe kerülő gyerekek gyakran hazaviszik a különféle betegségeket, amelyek aztán láncszerűen tovább terjednek az egész családra. Ősszel ezért immunerősítés nélkül egyik betegségből a másikba eshetünk.

Immunrendszerünk gyakran kerül mélypontra télen

Rengeteget hallhatunk és olvashatunk az egészségünkre ártalmas szokásokról és környezeti hatásokról, mégis a legtöbben akkor kapnak a fejükhöz, amikor már baj van. Bár az immunrendszerünk emberfeletti munkát végez minden pillanatban, a sorozatos téli támadások könnyen térdre kényszeríthetik.

Ahhoz, hogy ellenállóképességünk tökéletesen tudjon működni, folyamatosan támogatnunk kell, hogy állja a támadásokat. Mozogjon sokat, táplálkozzon egészségesen és változatosan, tartsa a normál testsúlyát, tegye le a káros szokásait és támogassa az immunrendszerét természetes hatóanyagokkal.

Egy hatékony immunerősítő egyszerre véd a vírusos, a bakteriális és a gombás fertőzésekkel szemben. A lehető legtöbb biológiailag aktív összetevőt, valamint antitestet tartalmaz és a bélflórát is támogatja. Ideális esetben mindezt egy készítményben tudja.

IMMULYN Forte

Az immunerősítők új generációja

8 900 Ft

Az IMMULYN egy magyar fejlesztésű, 7 természetes és prémium minőségű hatóanyagot tartalmazó immunerősítő étrend-kiegészítő  
Shopping Cart
Scroll to Top