0
0
Részösszeg:Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

Jelek, hogy megcsapta a féfiklimax szele

férfiklimax

A férfiklimax első tünetei 40 év felett jelentkezhetnek és a tesztoszteron szint csökkenésével van kapcsolatba.

Valójában ez egy természetesen normális élettani változás, amit, ha akarunk, ha nem, el kell fogadni. A férfiak életében nagyjából 30 éves korig folyamatosan nő a tesztoszteron termelődése. Ez az a korszak, amikor a világot is megváltják, amikor semmilyen fizikai akadály nem állhat az útjukba, és természetesen mindig tettre készek a hálószobában is.

Férfiak ezrei ülnek reggelente a városi dugókban, és már a nap első perceiben ugyanazok a kihívások tucatjai nyomasztják a gondolataikat.

A férfiklimax korai jelei

A hormonváltozások azonban nem kerülik el a férfiakat sem. 40 év felett már érezhetők a férfiklimax korai tünetei. A férfi, aki korábban minden téren terhelhető volt, hirtelen azon kapja magát, hogy fáradékonnyá válik, és jobban igényli a pihenőidőt. Ilyenkor jönnek be hétvégén a ’szépítő alvások’, mert sokan akkor sem vallanák be, hogy csökkent a teljesítményük, ha harapófogóval húznák ki belőlük.

A 40-50-es éveikben a legtöbb férfi még tenni, építeni akar, előre menni. Sok esetben ilyenkorra már kirepülnek a gyerekek is a családi fészekből, és újra élhetnék a saját életüket. De a gépezetbe egyre több hiba kerül. Ezek a libidócsökkenés, a merevedési zavar, a koncentrációs nehézségek, az izomerő és a teljesítmény csökkenése.

férfiklimax tünetei

A férfiak sokszor nem veszik komolyan ezeket az intő jeleket, legyintenek rájuk, és azt gondolják, hogy majd elmúlnak. Hogy csak a stressz és a sok munka miatt van az egész.

Az a probléma ezzel, hogy csak ideig-óráig lehet ezzel ámítani magunkat vagy a körülöttünk lévő embereket – különösen a partnerünket. A tünetek egyre gyakoribbak lesznek, sőt, ha nem kezelik azokat, visszafordíthatatlan szövődményekhez is vezethetnek.

A legtöbben érzik ezt legbelül, és lázasan kutatnak a neten, vagy elmennek a háziorvosukhoz a panaszaikkal. Tudják, hogy tenniük kellene valamit, folyton ott van a fejükben, hogy nem rosszabbodhat a helyzet – hiszen a B oldal még előttük áll -, mégis hezitálnak.

Holott a férfiklimax kezelhető.

Mi áll a férfiklimax hátterében?

A férfiklimax, más néven andropauza egy természetes életciklus. Tünetei általában a 40-60 éves kor között jelentkeznek, és hasonlóak lehetnek a női klimaxéhoz, mint például az alvászavarok, a hőhullámok, a hangulatváltozások, a csökkent szexuális vágy és teljesítmény, az izzadás és a fáradtságérzet.

A férfiklimax hátterében az áll, hogy az életkor előrehaladtával a férfi szervezet kevesebb tesztoszteront termel. A tesztoszteron az a hormon, amely a férfiaknál felelős az izomtömeg növeléséért, a szőrnövekedésért és a nemi vágyért. Az alacsony tesztoszteronszint sok problémát okozhat, ezért az orvosok általában tesztoszteronpótló terápiát javasolnak az alacsony tesztoszteronszint okozta tünetek kezelésére. Azonban fontos megjegyezni, hogy a férfiaknál nem alakul ki olyan teljes hormonális változás, mint a nőknél, és az alacsonyabb tesztoszteronszint normális és természetes folyamat az életkor előrehaladtával.

férfiklimax, tünetek

Prosztatamegnagyobbodás és a férfiklimax

Ebben a korban a tesztoszteron szintjének csökkenése mellett azonban beindul egy másik természetes folyamat is a férfiak szervezetében, a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás. A prosztata, vagy más néven dülmirigy, a férfi reproduktív rendszer része, és egy nagyon kényes helyen a húgyhólyag alatt, a húgyvezetékek mellett helyezkedik el.

A fokozatosan növekvő mirigy idővel vizelési problémákat okoz. Eleinte az éjszakai felébredésekre panaszkodnak a férfiak – még ha lefekvés előtt nem is ittak meg 1-2 üveg sört. Kezelés nélkül idővel a vizelési nehézségek is egyre aggasztóbbá válnak. Egyre gyakrabban kell nappal is a mosdóba rohangálni, és sok esetben akkor is csak csepeg, nehezen indul meg a vizelet. Ez odáig fajulhat, hogy végül a férfi képtelen lesz az intim együttlétre is az állandó inger miatt. 50 évesen pedig ez roppant kínos, amibe nem lehet egyszerűen csak belenyugodni.

És itt fontos ismét kiemelni a tesztoszteron szerepét. A prosztata ugyanis a tesztoszteront egy másik enzimmé, dihidro-tesztoszteronná alakítja át. Ennek a következménye pedig, hogy még inkább csökken a tesztoszteron mennyisége a férfi szervezetben, a DHT pedig felerősíti a prosztatamegnagyobbodás folyamatát.

Középkorban, vagy a férfiklimax idején tehát fontos a prosztata védelme is. Szerencsére léteznek olyan természetes növényi hatóanyagok, mint például a szabalpálma, a tökmag, az afrikai szilvafa kéreg és a csalángyökér, amelyek képesek visszahúzni a sejtburjánzást, és megakadályozzák a tesztoszteron DHT-vá alakulását.

Milyen egészségügyi problémákat a férfiklimax?

A tesztoszteron szintjének csökkenése számos kellemetlen és kínos tünettel nehezítheti meg a változókorban lévő férfiak életét. Érdemes ezekkel foglalkozni, és nem rábízni a vakszerencsére, mivel a tesztoszteronhiány a későbbiekben komolyabb szövődményekhez is vezethet.

Ezek az alábbiak lehetnek:

merevedési zavar

Ezeknek az egészségügyi problémáknak a kockázatát csökkenteni lehet életmódváltozásokkal, például egészséges étkezéssel, testmozgással és az egészséges testsúly fenntartásával. Az orvosok azonban az alacsony tesztoszteron szint kezelésére mellékhatásokkal (prosztatarák, vérrögképződés, szív- és érrendszeri betegségek) járó tesztoszteron-pótló terápiát javasolnak.

Az alvás szerepe a férfiklimax éveiben

Fontos kiemelni, hogy az alvás fontos szerepet játszik a középkorú férfiak tesztoszteron szintjének fenntartásában, ugyanis az alváshiány szintén csökkentheti a tesztoszteron szintet.
Az alváshiány az idő elteltével együtt járó természetes tesztoszteron csökkenést felgyorsíthatja, ami olyan problémákat okozhat, mint az izomvesztést, a csontsűrűség csökkenés, a szexuális problémák és hangulati változások.

A test az éjszakai alvás során termeli a legtöbb tesztoszteront, ezért a megfelelő mennyiségű és minőségű (napi 7-9 óra) alvás segíthet a tesztoszteron szintjének fenntartásában.

A férfiklimax tehát egy nagyon is létező, természetes folyamat, ami kezeletlenül sok aggodalmat és kellemetlenséget okozhat. De nem kell belenyugodni a korral való negatív változások következményeibe. Életmódváltással, tudatos életvezetéssel és természetes gyógynövény hatóanyagokkal kezelhető a legtöbb férfiklimax tünet.

PROSTELYN Forte

4 természetes és prémium minőségű hatóanyag egy termékben a prosztata és a húgyúti rendszer komplex egészségéért.
OGYÉI notifikációs szám: 29137/2022

12900 Ft 11500 Ft Áfával

A Prostelyn Forte Viralyn Forte-val kombinálva felgyorsítja a prosztata gyógyulási idejét.

MENTALYN (60 db)

Agyfényesítő a KSM-66 Ashwagandha, a Bacopa Monnieri és a magnézium erejével

8900 Ft Áfával

Az Ashwaganda

A Bacopa Monnieri

A magnézium

Shopping Cart
Scroll to Top