0
0
Részösszeg:Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

Megfázásos tünetek enyhítése. Hogyan lehet felgyorsítani?

Megfázásos tünetek természetes gyógyítása

A megfázásos tünetek enyhítése a legtöbb ember központi kérdése, különösen a téli hónapokban. A panaszok leggyakoribb okozói vírusok, amelyek többnyire a legérzékenyebb pontunkat, a légútjainkat célozzák meg. Minden bizonnyal a saját bőrén is megtapasztalta már, milyen bosszantó és kínzó az állandó köhögés, a tüsszögés, az orrfolyás, az orrdugulás, a láz, a végtaggyengeség vagy a levertség. Nem csoda, hogy mindenki a gyors gyógyulás elixírjét keresi ilyenkor.

A náthát és az influenzát A-, B- és C-típusú influenza-vírusok okozzák. Az A kategóriába tartoznak az úgynevezett világjárványok – a COVID-19-re valószínűleg még mindenki élesen emlékszik. A B-típusú vírusok kevesebb, a C-típusúak pedig csak egyedi esetekben okoznak megfázásos jellegű tüneteket.

Nem minden megfázásos tünet mögött áll vírus

A kórokozókban hemzsegő világunkban baktériumok is okozhatnak megfázásos tüneteket (pl. tüszősmandula-gyulladás), sőt, a vírusos megbetegedéseknek is lehetnek bakteriális szövődményeik. Egy nem kezelt nátha például arcüreg-, vagy középfülgyulladáshoz is vezethet, amelyeket már csak antibiotikummal lehet gyógyítani. Ráadásul ezek olyan fájdalommal járnak, hogy nem éri meg elodázni a megfázásos tünetek gyors enyhítését.

Hogyan ismeri fel, mi okozza a megfázásos tüneteket?

Megfázásos tünetek enyhítése

Bár az esetek többségében a felsőlégúti tünetek nagyon hasonlók, vannak panaszok, amelyek segítenek beazonosítani, mivel nézünk farkasszemet. Fontos azonban tudni, hogy bármilyen kórokozó is próbál leteríteni bennünket, a VIRALYN Forte hatóanyagai gyors gyógyulást biztosítanak a vírusos és a bakteriális betegségekkel szemben is.

A nátha (megfázás) tünetei: orrfolyás, tüsszögés, orrdugulás, orrfájás, fejfájás, köhögés, fáradtság, láz (ritkán)

Az influenza tünetei: magas láz (38 °C fölött), izom és ízületi fájdalom, fejfájás, fáradtság és gyengeség, száraz köhögés, torokfájás, orrfolyás, orrdugulás

A tüszősmandula gyulladás tünetei (bakteriális): fülfájás, halláskárosodás, fülzúgás, fejfájás, láz, hányinger, hányás, orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés, arcüreggyulladás

A vírusos és a bakteriális légúti fertőzések között van egy másik lényegi különbség. Míg a vírusok szinte azonnal levernek a lábunkról, addig a bakteriális fertőzések az első napokban csak enyhén tünetelnek. Ha valaki elbagatellizálja a kezdeti gyengeséget, a panaszok és azok szövődményei több hétre is kiüthetnek bennünket a ringből. A megfázásos tünete enyhítése azonban ugyanazzal a készítménnyel lehetséges, akár vírusos, akár bakteriális kórokozó okozza a tüneteket.

Megfázásos tünetek enyhítése: 5 gyors gyógymód

Mivel az idő minden tekintetben ellenünk dolgozik, a legtöbb ember gyors megoldást keres a megfázásos tünetek enyhítésére. Az alábbiakban összegyűjtöttünk öt módszert, amelyek segíthetnek lecsökkenteni a lábadozási időt és enyhíteni a tünetek súlyosságát.

1 „Orrtakarítás”

A náthás jellegű tünetek egyik legbosszantóbb része az orrfolyás és az orrdugulás. Ezek ugyanis nem csak a nappalokat teszik pokollá, de az éjszakákat is rémálommá. Az orrcseppek és szprék gyorsan csökkentik a nyálkahártya duzzanatot, a porszívó-orrszívó pedig mindenhonnan kiszívja a szipogás tárgyát. Az orrcseppek azonban könnyen kiszárítják a nyálkahártyát, ami sérülten még fogékonyabbá válik a fertőzésekkel szemben.

inhalálás

2 Inhalálás

Az inhalálás segíti az orrban felgyülemlett váladék feloldását. A kitisztult légutaknak köszönhetően enyhül a tüsszögés és idővel elkezd rendesen szelelni az orrunk is. Inhalálhatunk egy forró zuhany alatt, gőzölgő kamillaoldal felett, de kaphatók már speciális inhaláló gépek is. Az inhalálóba cseppentett eukaliptusz, borsmenta, levendula vagy citrom illóolajok fokozzák az inhalálás hatékonyságát.

3 Csípős ételek fogyasztása

Aki szereti a csípős ételeket, tudja, hogy a chili, a nyers hagyma és a fokhagyma olyan vegyi anyagokat tartalmaz, amiktől nem csak a szemünk lábad könnybe, hanem az orrunkat is tisztítja. Ám ha nem szeretne kellemetlen leheletet, a VIRALYN Forte-ben lévő fermentált fekete fokhagymával 10x jobban jár kellemetlen szagok nélkül. Magas allicin tartalmának köszönhetően pedig pillanatok alatt lehúzza a gyulladásokat.

4 Vitaminok és ásványi anyagok

Köztudott, hogy a C-vitamin és a D-vitamin erősítik az immunrendszert, ezáltal csökkentik a megfázásos tüneteket. De ha valóban „nincs ideje” betegnek lenni, akkor a VIRALYN Forte-ben található propolisz, fermentált fekete fokhagyma, a brokkolicsíra, az olajfalevél és az indiai tömjénfa kivonatai maximális fokozatra kapcsolják a gyógyulást. (Abban az esetben, ha az első tünetek jelentkezésekor elkezdi a szedését).

5 Pihenés és alvás

Egy betegség kipihenése egyéni és társadalmi felelősségvállalás is. Az elvonulás, a pihenés és az alvás segít kiizzadni a nyavalyákat, miközben nem veszélyeztetjük szeretteinket vagy kollégáinkat.

Természetesen számos más csodaszerre esküsznek az emberek. Gondoljunk csak a forró teára vagy a húslevesre, amelyek ugyan nem gyógyítanak, de felmelegítenek, vagy csak energiát adnak a regenerálódáshoz. Sokszor az is segít az enyhe náthás tünetek enyhítésében, ha szeretteink gondoskodó figyelme vesz bennünket körül.

VIRALYN Forte

A gyors gyógyulás biztosítéka vírusos, bakteriális és gombás fertőzések esetén.
OGYÉI notifikációs szám: 29138/2022

11 900 Ft

Shopping Cart
Scroll to Top