0
0
Részösszeg:Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

A terhesség és a teherbeesés elősegítése

A vitamin egy teherbeesést segítő mikrotápanyag.

Hogyan segíthető elő a teherbeesés, miként növelhető a beágyazódás esélye, vajon hogyan segíthetjük meg a terhesség folyamatát a leginkább?

A teherbeesés napjainkban egyre nagyobb kihívást jelent világszerte a pároknak. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése rávilágít például arra, hogy a meddőség már komoly globális közegészségügyi probléma. Érinti a felnőtt lakosság körülbelül 17,5 százalékát, vagyis nagyjából minden hatodik embert valamikor az élete során.

A statisztikák szerint a meddőség aránya nagyjából azonos a magas jövedelmű és az alacsony, valamint közepes jövedelmű országokban, előbbiben 17,8, míg utóbbiakban 16,5 százalék.

A modern életmód, a stressz, az egészségtelen táplálkozás és a környezeti tényezők miatt a teherbeesés esélyei egyre csökkennek.

A meddőség nem csak a nőket, hanem a férfiakat is érinti, és számos esetben jelentős szorongást és pszichológiai terhet okozhat az érintetteknek.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a gyerekvállalás nagyon kitolódott a nők életében.

Bár a teherbeesés esélye 50 év felett is lehetséges, tény, hogy a kor előrehaladtával a teherbe esés esélye csökken, és kockázatosabb is. A megfigyelések alapján a változókori tünetek már a 40-es évek elején elkezdődhetnek, ezért egyre többen kutatnak teherbeesést segítő praktikák után.


Írásunkból kiderül milyen lépéseket érdemes megtenni a teherbeesés növelése érdekében. Megismerheted a teherbeesést segítő vitaminok csoportjait, valamint a könnyebb teherbeesés praktikáit.

Minden, amit a teherbeesésről tudni érdemes

A teherbeesés biológiai folyamata csodálatos és összetett eseménysorozat, amely a spermium és a petesejt találkozásával kezdődik, és a megtermékenyített petesejt méhnyálkahártyába való beágyazódásával folytatódik. De nézzük meg közelebbről, hogyan lehet teherbe esni!

Ovuláció (petesejt kiszabadulása):

A női ciklus közepén, általában a menstruációs ciklus 14. napján, az egyik petefészek egy érett petesejtet bocsát ki, amely a petevezetéken keresztül vándorol a méh felé.

Megtermékenyítés

A spermiumoknak, amelyek a férfi ondójában találhatók, a petesejt megtermékenyítéséhez a petevezetéken keresztül kell eljutniuk. Ha a spermiumok találkoznak egy érett petesejttel a petevezetékben, megtörténik a termékenyítés.

Beágyazódás

A megtermékenyített petesejt (zygóta) tovább vándorol a petevezetékben, miközben osztódik és fejlődik. Néhány nap múlva beágyazódik a méhnyálkahártyába, ahol a további fejlődésre és a terhesség fenntartására kerül sor.

Bár nincsenek tudományosan bizonyított beágyazódást elsegítő praktikák, általában segíti a teherbeesés esélyét, ha a nő a hátán fekszik, majd az együttlétet követően térdeit felhúzva legalább 15 percen át pihen.

A fogantatás jelei

A fogantatás jelei változatosak lehetnek és egyénenként eltérhetnek. Az első általános jelek a következők:

  • A menstruáció késése vagy elmaradása gyakran az első jel, különösen, ha a ciklus rendszeres.

  • A mell duzzadttá és érzékennyé válhat, ami a hormonális változásoknak tudható be.

  • A progeszteron szintjének emelkedése miatt a nők gyakran fáradtabbnak érezhetik magukat.

  • Hányinger és hányás: ezek azok a tünetek, amelyeket gyakran reggeli rosszullétnek neveznek, és általában a terhesség korai szakaszában jelentkeznek.

  • A nők gyakrabban érezhetnek sürgető vizelési ingert a terhesség korai szakaszában.

A teherbeesés folyamata során a testben számos biológiai és hormonális változás következik be, amelyek elősegítik a megtermékenyített petesejt beágyazódását és a terhesség kialakulását. A nők különböző módon élik meg ezeket a változásokat, és a tünetek intenzitása is eltérő lehet.

A teherbeesés elősegítése egészséges táplálkozással.

A teherbeesés elősegítése

A teherbeesés tehát egy természetes folyamat, amelyet számos tényező befolyásolhat. A modern életmód kihívásai, a stressz, a táplálkozás és még sok más tényező azonban hozzájárulhatnak a fogantatás esélyeinek növeléséhez vagy csökkentéséhez. Az alábbiakban olyan tippeket és tanácsokat osztunk meg, amelyek segíthetnek optimalizálni a körülményeket a sikeres teherbeesést.

Több mozgás

Ha gyermekvállalás előtt állsz, teherbeesés praktikák tucatjaival találkozhatsz. De talán nem tudod, hogy a rendszeres testmozgás nem csak az általános egészséget javítja, de a termékenységet is. A mozgás segít a hormonháztartás szabályozásában, növeli a libidót, és csökkenti a stresszt. A mérsékelt, de rendszeres testmozgás tehát előnyös lehet a női termékenység fokozásában.

Relaxáció, stressz csökkentése

Az egyik legjobb tanácsunk a teherbe esés elősegítése érdekében: a nyugodtság. A stressz ugyanis negatívan befolyásolhatja a termékenységet. A relaxációs technikák, mint a meditáció vagy a légzési gyakorlatok, segíthetnek csökkenteni a stresszt és hozzájárulhat a termékenység fokozásához.

Szójatermékek kerülése

A szója fitoösztrogéneket tartalmaz, amelyek befolyásolhatják a hormonháztartást. A fogantatás elősegítése érdekében érdemes mérsékelni a szójatermékek fogyasztását a hormonális egyensúly megőrzése céljából.

A ciklusunk ismerete

Az ovuláció ismerete kulcsfontosságú a termékenység elősegítése szempontjából. Az ovulációs naptárak vagy alkalmazások segíthetnek nyomon követni a ciklust és meghatározni a legtermékenyebb napokat. Ha rendszertelen a menstruáció, kimaradozik, nem jön össze a baba, akkor érdemes egy ciklusanalízis vizsgálatot végeztetni.

Rendszeres együttlét, de ne kötelező módon

A rendszeres szexuális élet elősegíti a teherbeesést, de fontos, hogy ez ne váljon kötelezővé vagy stresszessé. A természetesség és a spontaneitás megőrzése kulcsfontosságú. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a teherbeesés időbe telik. Ne adjuk fel túl hamar, és próbáljunk meg türelmesek maradni, még ha az eredmény nem is jön azonnal.

Termékenyég növelése - tippek férfiaknak

A férfiak számára (is) fontos az egészséges életmód. A cigaretta és az alkohol hatása a spermiumokra például igen kockázatos, mivel csökkentik annak mennyiségét és rontják a minőségét. A megfelelő táplálkozás és a rendszeres testmozgás szintén hozzájárulnak a spermiumok egészségéhez és a termékenység növeléséhez. Sajnos a kávé sem tartozik a babaváró étrendbe. És természetesen ne feledkezzünk meg a férfias testrészek védelméről sem, hiszen a túl feszes alsóneműk nem kedveznek a spermiumok minőségének.

A terhesség elősegítése kulcsfontosságú tényező.

A terhesség segítése

Az antioxidánsokban gazdag ételek, mint például a gyümölcsök és zöldségek, segíthetnek a spermiumok és petesejtek egészségének megőrzésében.

A reggeli étkezés is fontos szerepet játszik a termékenység növelésében, mivel egy bőséges reggeli segíthet az inzulinszint és a tesztoszteron szint szabályozásában.

A transzzsírok kerülése, valamint a finomított szénhidrátok mérsékelt fogyasztása is hozzájárulhat a megfogantatáshoz. A rostokban gazdag ételek, mint például a hüvelyesek és teljes kiőrlésű gabonatermékek, segítenek a hormonszintek szabályozásában, míg a növényi eredetű fehérjék, mint a magvak és hüvelyesek, csökkenthetik a meddőség kockázatát.

A teherbeesést segítő vitaminok és ásványi anyagok, mint például a folsav (B9-vitamin), B6-vitamin, E-vitamin, D-vitamin, C-vitamin, kalcium, vas és cink, szintén kulcsfontosságúak a termékenység szempontjából.

Az alkohol, a koffein és a szója mérsékelt fogyasztása, valamint a testsúly szabályozása szintén fontos tényezők a megtermékenyülésben. A gyógynövények, mint például a maca gyökér, barátcserje, vagy a teherbeesést segítő tea főzetek szintén hasznosak lehetnek a termékenység növelésében.

Ezek a teherbeesési tippek és praktikák mind segíthetnek a pároknak abban, hogy a petesejt beágyazódása, majd pedig a másállapot a lehető legkomplikációmentesebb legyen.

Gyakran ismételt kérdések

Mit érdemes tudni a teherbeesésről?

A teherbeesés egy természetes folyamat, melynek során a petesejt és a spermium találkozása történik meg.

Hogyan segíthető elő a teherbeesés?

A teherbeesés elősegítése érdekében érdemes egészségesen táplálkozni, rendszeresen mozogni, kerülni a stresszt. Javasolt valamilyen terhesség elősegítő vitamin szedése, és persze a rendszeres és meghitt (nem erőltetett) együttlétek.

Miként segíthetünk a terhességen?

A terhesség alatt a kiegyensúlyozott táplálkozás és a mérsékelt testmozgás segíthet a komplikációk elkerülésében.

Milyen készítményeket érdemes használni?

A teherbeesést segítő vitaminok és étrend-kiegészítők, mint a folsav, B6-vitamin, E-vitamin, D-vitamin, C-vitamin, kalcium, vas és cink hozzájárulhatnak a sikeres teherbeeséshez.

Konklúzió

A teherbeesés és a terhesség egy természetes, de sokszor kihívásokkal teli időszak. A tudatos életmód, a kiegyensúlyozott táplálkozás, és a megfelelő vitaminok és táplálékkiegészítők alkalmazása elősegítheti a sikeres megtermékenyülést és a terhesség egészséges lefolyását.

Az AVIAN Magne-B Komplex készítménye tartalmazza a B-vitaminok teljes skáláját (B6-vitamint, folsavat is), cinket és további olyan természetes hatóanyagokat, amelyek biztosítják a stresszmentes mindennapokat és a nyugodt éjszakákat.

MAGNE-B Komplex

A jó hangulat építőköve.
OGYÉI notifikációs szám: 29136/2022

7500 Ft Áfával

A Magne-B Komplex kizárólag olyan természetes nyugtató hatóanyagokat tartalmaz, amelyek nem okoznak függőséget. Napi 2×1 kapszula szedése javasolt.
Shopping Cart
Scroll to Top