0
0
Részösszeg:Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

Tökmag - megoldás a férfiproblémákra

tökmagkivonat

A tökmagot előszeretettel rágcsáljuk, mert finom, karakteres és bizonyos tevékenységek mellett – mint például egy focimeccs nézése – segít oldani a pszichés feszültséget is.

De a tökmag elsősorban nem ezért értékes. Lehet, hogy a tökmag kicsi, de tele van értékes tápanyagokkal, és számos egészségügyi előnnyel jár a fogyasztása. Hatóanyagai támogatják a szív egészségét, bizonyos védelmet nyújt a daganatos megbetegedésekkel szemben, és amiért a férfiak imádják, gondoskodik a prosztata egészségéről.

A tökmagot számos formában fogyaszthatjuk: önmagában, olajként és étrend-kiegészítőkben értékes kivonat formájában.

A tökmagfogyasztással azonban óvatosan kell bánni. A mag és az olaj kis mennyiségben fogyasztva egészséges zsírt, magnéziumot és cinket tartalmaz, amelyek a férfiak égészségéhez nélkülözhetetlenek. A túlzásban vitt falatozása azonban nem kívánatos pattanásokat és zsírpárnákat okozhat.

Férfiak ezrei ülnek reggelente a városi dugókban, és már a nap első perceiben ugyanazok a kihívások tucatjai nyomasztják a gondolataikat.

tökmag

Tökmag: a tökéletes „táplálkozási erőmű

Mindenki ismeri a sütőtököt, az őszi piték és krémlevesek sztárját. A szezonális sütőtökből készült ételek az ősz szinonimái, ezzel szemben a tökmag az év minden napján velünk van és támogat. Egy kis marék tökmag tartalmazza a napi ajánlott magnéziumbevitel 30 százalékát és a vasbevitel 25 százalékát.

A tökmag kivonat az étkezési sütőtök apró, tápanyagban gazdag magjából készül, és ebben a formájában tartalmazza a legkoncentráltrabban az értékes összetevőit.

A tökmag kivonat előnyei

A tökmagot évszázadok óta használják az alternatív és a népi gyógyászatban. A 19. században és a 20. század elején az emberek például tökmagolajat ittak, hogy elpusztítsák a parazita férgeket és megakadályozzák azok visszatérését. A 21. században azonban minden eddiginél jobban tudatában vagyunk a tökmag kivonat széleskörű egészségügyi előnyeinek. A tápanyagokban gazdag tökmag kivonat minden tekintetben egy táplálkozási erőmű.

Az alábbiakban felsoroljuk a tökmag kivonat legfontosabb egészségügyi előnyeit.

Erős antioxidáns

A tökmag tele van antioxidánsokkal, amelyek semlegesítik a számos betegség mögött meghúzódó szabad gyököket. Az antioxidánsok, mint például az E-vitamin, a béta-karotin és a kriptoxantinok kivonják a szabad gyököket a szövetekből, és így megakadályozzák az oxidatív sejtkárosodást. Kiválóan csökkentik a gyulladásokat is, különösen az ízületekben és a támasztószövetekben. A tökmag káliumban, folsavban és riboflavinban is gazdag, és a többszörösen telítetlen zsírsavak meglepően termékeny forrása. Ezek a tápanyagok az antioxidánsokkal együtt megtisztítják a sejteket az anyagcsere-folyamatok törmelékétől.

Tökmag, férfiegészség

Támogatja a prosztata és hólyag egészségét

Egy 2009-ben végzett tanulmány kimutatta, hogy a tökmag kivonat segít csökkenteni a jóindulatú prosztata hiperplázia (BPH) tüneteit. A BPH egy jóindulatú sejtburjánzás, ami átlagosan 25-30 év körül indul be a férfiak szervezetében. A prosztata, amiről az első tünetek megjelenéséig sokan nem is tudnak, a lehető legrosszabb helyen található: a húgyhólyag alatt és a húgycsövek mellet. Megnagyobbodása vizelési, vizeltvisszatartási és erekciós problémákat okoz. Ez az állapot nem életveszélyes, de igencsak nyomorúságossá teheti a férfiak életét, ha nem foglalkoznak még időben a prosztatájuk egészségével.

A tökmag kivonata étrend-kiegészítő formában segíthet a túlműködő hólyag tüneteinek kezelésében, és csökkenti a vizelési inger gyakoriságát. Emellett segíti a szervezetet a nitrogén-monoxid termelésében, amely ellazítja az izmokat és az artériákat, amely szükséges az akaratlagos izmok szabályozásához. Egyszóval könnyebbé teszi és gyorsítja a vizeletáramlást.

Gazdag magnézium forrás

A legtöbb ember nem visz be elegendő magnéziumot az étrendjébe, de ez könnyen korrigálható. A tökmag a harmadik leggazdagabb magnézium forrás és a szervezet egyik „legkeresettebb” tápanyaga, amely az alábbi előnyökkel jár:

A tökmag kivonat magas magnéziumtartalmának köszönhetően csökkentheti a migrén kialakulását vagy annak intenzitását is.

K-vitaminban gazdag

A tökmag bőséges K-vitaminban, amely elengedhetetlen a kritikus életfunkciókhoz. Segíti a véralvadást, a sebek gyógyulását és az egészséges csontszövetek kialakulását. Fontos szerepet játszik a szív fő ereinek egészségében, és segít a zúzódások, vágások és egyéb felületi bőrkárosodások gyógyításában.

Tökmag, prosztata

Fontos cink raktár

A cink egy másik olyan ásványianyag, amely a prosztata egészségéhez és az életerős hímivarsejtek termelődéséhez létfontosságú. A cink emellett az immunrendszer fitten tartásához is elengedhetetlen. Következetesen szedve a legmakacsabb megfázás idejét is képes lecsökkenteni.

Megállíthatja a hajhullást

A tökmag kivonat ígéretesnek bizonyult az androgén alopecia (férfias típusú hajhullás) nevű állapot kezelésében is. Egy hat hónapos vizsgálat során a tökmaggal kezelt férfiak 40 százalékkal több hajat növesztettek, mint a placebóval kezeltek.

Segít csökkenteni a koleszterinszintet

A fitoszterolok olyan növényi vegyi anyagok csoportja, amelyek csökkentik a rossz koleszterin (LDL-koleszterin) szintjét a szervezetben. A tökmag kivonat pedig telis-tele van velük. A fitoszterolok nagyon összetett molekulák, és az ember által termelt variációk nem működnek olyan jól, ezért koleszterincsökkentő előnyeik kihasználásához a természet saját kertjéből származó fitoszterolokat érdemes fogyasztani. A tökmag kivonat ideális forrást kínál ehhez.

A tökmag kivonat támogatja a jobb alvást

Ha nehezen tud elaludni, a tökmag kivonat ebben is segíthet, mivel gazdag triptofánforrás, ami a szerotonin egyik fő összetevője. A szerotonin egy neurotranszmitter (agyi vegyianyag), amely a rendszeres alvásért és hangulatért felelős.

A tökmag kivonat a létfontosságú ásványi anyagok és tápanyagok egyik legmagasabb koncentrációja a rendelkezésre álló legkisebb kalóriabevitel mellett. Ha olyan férfiegészséget támogató táplálékkiegészítőt szeretne, amely számos előnnyel jár anélkül, hogy növelné a kalória- vagy zsírbevitelét, akkor a tökmag kivonat ideális választás.

PROSTELYN Forte

4 természetes és prémium minőségű hatóanyag egy termékben a prosztata és a húgyúti rendszer komplex egészségéért.
OGYÉI notifikációs szám: 29137/2022

12900 Ft 11500 Ft Áfával

A Prostelyn Forte Viralyn Forte-val kombinálva felgyorsítja a prosztata gyógyulási idejét.

Shopping Cart
Scroll to Top