0
0
Részösszeg:Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

Vigyázat! A túlgondolás krónikus alváshiányhoz vezethet

túlgondolás

Az emberek általában azért agyalnak, mert megpróbálják megérteni a világot, magukat és másokat. A túlgondolás leggyakoribb okai közé a stressz, a félelem, a bizonytalanság és a túl magas elvárások tartoznak.

De nem csak ezért agyalunk. A rengeteg információ, amivel a világ bombáz minket akarva akaratlanul túlgondoláshoz vezet. És ennek az ellenkezője is. Ha magunkba fordulunk, és nincsenek kapcsolataink, akkor csak a saját elménkkel hadakozhatunk.

A túlgondolás jellemző tünetei (H2)

Ha az alábbi tüneteket tapasztalod magadon, akkor bizony hajlamos vagy a rágódásra.

  • Állandóan azon gondolkodsz, hogy valami rossz fog történni.

  • Nem értékeled magad, nincs önbizalmad.

  • Folyton feszült vagy.

  • Alvászavaraid vannak.

  • Romlik a memóriád, és figyelmetlen vagy.

  • Szorongsz és pánikrohamaid vannak.

  • Egyfolytában kimerültnek érzed magad.

  • Emésztési problémákkal küzdsz.

túlagyalás

A túlgondolás azonban csak az egyik lehetséges oka ezeknek a tüneteknek, így, ha hasonló jellegű problémákat tapasztalsz, érdemes orvoshoz fordulni. Emellett javasolt olyan adaptogén gyógynövénykivonat tartalmú készítményt szedni, ami napközben lecsendesíti az elmét, kifényezi az agyat, este pedig megnyugtatja a lelket.

Valóban többet agyalnak a nők?

A nőket gyakran illettik a túlagyalós jelzővel, holott tudományosan nincs bizonyíték arra, hogy hajlamosabbak lennének a túlgondolásra. Ennek ellenére a modern kor nőin valóban több nyomás van, mint amit el lehetne viselni: munka, család, háztartás stb. A sok feladat állandó stressz alatt tartja őket, ami nem hagyja nyugodni a gondolataikat. Fejben listákat írnak, és lázasan pipálgatják ki azokat magukban, miközben már a következő feladatokon agyalnak.

Ugyanakkor a férfiak is hajlamosak a túlgondolásra, csak ők általában kevésbé drámaian teszik mindezt. Őket is nyomasztják például a munkahelyükkel, a karrierükkel vagy a pénzügyi helyzetükkel kapcsolatos kérdések.

A lényeg az, hogy a túlgondolás mindenki számára problémát jelenthet nemtől, kortól vagy a szociális hátterétől függetlenül.

Miért okoz alvászavart a túlgondolás, és miért jelent ez veszélyt az egészségünkre?

A túlgondolás gyakran okoz alvászavarokat, mert ilyenkor az agy folyamatosan „elfoglalt”. A félelmeinkben és az aggodalmainkban való tartózkodás megnehezíti az elalvást. Nem tudunk kikapcsolni, kattognak az agykerekeink, nem tudunk ellazulni és elaludni. Sokan éjszaka is megébrednek, és kezdődik újra a nehézkes elalvás. A végeredmény pedig egy kifacsart ember.

alvásprobléma

Ha nem kezeljük a túlgondolást, és nem pihenjük ki magunkat, azzal hosszútávon megromolhat az egészségi állapotunk.

A krónikus alváshiány az alábbi problémákat okozhatja:

  • károsíthatja a szív- és érrendszert

  • megemelheti a vércukorszintet és a vérnyomást

  • súlygyarapodáshoz vezethet

  • csökkenti a koncentrációs képességet, a fizikai és a mentális teljesítőképességet

  • növeli a stresszt, és ezzel egy mókuskerékbe kerülünk

  • negatívan befolyásolja a kapcsolatainkat

  • rontja a munkahelyi eredményességet

Hogy ezt elkerüljük, fontos, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás biztosítása érdekében bizonyos szokásokat alakítsunk ki. Segíthet a relaxiáció, a mozgás, a koffeines italok fogyasztásának a kerülése, az alvásidő fixálása.

Egy túlgondoló számára azonban nem könnyű még több „feladatra” figyelni, ezért sokan altatók után nyúlnak, amelyek mellékhatásoktól hemzsegő függőséget okoznak.

Léteznek azonban olyan adaptogén gyógynövénykivonatok, mint például az Ashwagandha és a Bacopa Monnieri, amelyek hatóanyagai biztosítják a nappali fókuszáltságot és az esti megnyugvást. A Mentalyn étrend-kiegészítőben ez a két hatóanyag egy kapszulában található meg a magnézium mellett.

MENTALYN (60 db)

Agyfényesítő a KSM-66 Ashwagandha, a Bacopa Monnieri és a magnézium erejével

8900 Ft Áfával

Az Ashwaganda

A Bacopa Monnieri

A magnézium

Shopping Cart
Scroll to Top