0
0
Részösszeg:Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

A KSM-66 Ashwagandha hatása férfiakra

ashwagandha hatása férfiakra

Az Ájurvédikus gyógynövény előnyei mindenkire érvényesek, de az Ashwagandha hatása férfiakra megér egy külön bejegyzést.

Ha hallottál már az Ashwagandha gyökérkivonatról, valószínűleg nem újdonság számodra a szervezetre gyakorolt számos jótékony hatása. A legtöbben a stressz csökkentésére, a fizikai állóképesség javítására, a vércukorszint normalizálására, vagy a pihentető alvás eléréséért szedik.

De vannak olyan előnyei a KSM-66 Ashwaganda-nak, amelyeket kifejezetten a férfiak élvezhetnek.

Az Ashwagandha hatása férfiakra – 4 előny, amitől férfiasabbá válhatunk

A spermium minőségének javításától kezdve a szexuális vágy fokozásáig az Ashwagandha-nak számos kapcsolódó előnye van a férfiak számára. Ebben az útmutatónkban ezekre összpontosítunk.

Tesztoszteronszint növelés Ashwagandha-val

Az ashwagandhát nemcsak a stressz csökkentésére, hanem a szexuális teljesítmény javítására is széles körben alkalmazzák. Például kifejezetten a tesztoszteronszint növelésére férfiaknál.

Egy Ashwagandha hatása férfiakra tanulmányban például vizsgálták az Ashwagandha előnyeit meddőséggel küzdő férfiaknál a spermiumminőségre. A résztvevők 10-22 %-os tesztoszteronszint emelkedést tapasztaltak, ami 14 %-os terhességi arányhoz vezetett a partnereknél.

Egy másik kisebb tanulmányban, amely 57 férfit vizsgált, azt találták, hogy az Ashwagandha kivonat 600 mg-os adagjának 8 hetes szedése közel 15 %-kal növelte a tesztoszteron szintjét.

Az KSM-66 Ashwagandha különösen népszerű kiegészítő lehet az idősödő férfiak számára, mivel a tesztoszteron szintje 30 éves kor után évente kb. 1 %-kal csökkenhet.

Bár a kutatások azt igazolják, hogy az Ashwagandha hatása férfiakra különösen jó a tesztoszteron szintjének optimalizálására, ha úgy érzi, gond van, keresse fel orvosát további tanácsért és információért.

ashwagandha hatása a tesztoszteronszintre

Az Ashwagandha fokozza a szexuális vágyat és élvezetet

Az Ashwagandha képes növelni a szexuális vágyat, mivel hozzájárul a tesztoszteronszint emelkedéséhez. Mint tudjuk, az Ashwagandha csökkenti a stressz szintjét a szervezetben, így feltételezhető, hogy ez összefügg a szexuális vágy és a teljesítmény javulásával. Sajnálatos módon az állandó stressz gyakran okozhat csökkent libidót és rossz szexuális teljesítményt, de a kutatások szerint az Ashwagandha stresszcsökkentő hatása pozitív hatással lehet a szexuális vágyra. Nyugtató hatása fokozza mind a vágyat, mind pedig az élvezetet. Ezen túlmenően azt is feltételezik, hogy a gyógynövény kivonata javítja a nők szexuális elégedettségét is, és emellett számos más előnnyel is jár.

Az Ashwagandha hatása férfiakra – javítja a spermium minőségét

Az Ashwagandha hatékonyan javíthatja a férfi termékenységet, befolyásolva a spermiumszámot, a spermiummozgékonyságot és az ondóminőséget. Ahogy láttuk, számos tanulmány említi az Ashwagandha kapcsolatát a szexuális vágy és a tesztoszteron szint növelésével. Egy másik, három hónapos kutatásban 75 meddőséggel küzdő férfit vizsgáltak, és megállapították, hogy az Ashwagandha napi 5 gramm adagolása jelentősen javította a spermiumszámot és a spermiummozgékonyságot. Az előző részben említettük, hogy a tesztoszteronszint emelkedése egyidejűleg növeli a partner megtermékenyítési esélyét, ami kapcsolatot mutat az Ashwagandha, a tesztoszteron és a termékenység között. Így a megnövekedett tesztoszteronszint és a fokozott szexuális vágy mellett az Ashwagandha előnyökkel járhat a férfiak termékenységére is.

ashwagandha hatása az izomtömegelésre

Ashwagandha az izom- és az erő növeléséért

Bár ez az előny a nőkre is vonatkozik, azt feltételezik, hogy az Ashwagandha kiemelten fokozhatja az izomnövekedést és az erőt, mivel ez a tesztoszteron növekedésével együtt jár a férfiaknál.

Egy kutatásban egészséges, aktív mozgást végző férfiakat vizsgált. Arra az eredményre jutottak, hogy az Ashwagandha szedése mellett jelentősen nőtt az izomt9megük, miközben átlagosan 10 %-ot csökkent a testzsír százalékuk. Egy másik tanulmányban az Ashwagandha hatása férfiakra jelentős izomtömeg és erőnövekedést mutatott. Ebben a kutatásban a férfiak nyolc héten keresztük ellenállásos mozgás végeztek, miközben napi 2×300 mg Ashwagandha kivonatot szedtek.

Az Ashwagandha gyökér kivonata tehát hatásosnak bizonyult a spermiumszám, a spermiummozgékonyság és az ondó minőségének javításában. Emellett azt feltételezik, hogy fokozza a tesztoszteron szintjét, amely hozzájárul a fokozott nemi vágyhoz, valamint az izomnövekedéshez és az állóképesség növeléséhez.
Az Ashwagandha csökkenti a kortizol szintet, ami a stressztűrő képességünkre van jó hatással. Sokan azt feltételezik, hogy ennek köszönhetően javulhat azoknak a férfiaknak a helyzete, akik merevedési zavarral küzdenek, de erre vonatkozóan még nincs elég tudományos bizonyíték.

Shopping Cart
Scroll to Top