0
0
Részösszeg:Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

Mi az a likopin, mi a hatása, hogyan szedhető?

mi az a likopin

Mit nevezünk likopinnak, milyen hatással van a szervezetünkre, hogyan juthatunk hozzá? Minden, amit tudni érdemes – egyetlen helyen.

Az antioxidánsok a szervezet védelmezői, melyek nélkülözhetetlenek a káros szabad gyökök elleni küzdelemben. A likopin, egy erős antioxidáns, amely többek között a paradicsom piros színét adja, számos egészségügyi előnyt rejt. A likopin hatása a szervezetre sokoldalú.

Nem csupán csökkentheti bizonyos daganatos betegségek kialakulásának esélyét és védelmet nyújt idegrendszeri megbetegedésekkel szemben, de jelenléte a bőrt is védi a káros UV-sugaraktól. Emiatt a likopin a tudományos kutatások érdeklődésének középpontjában áll.

Mi az a likopin?

A likopin természetes pigment, amely a karotinoidok családjába tartozik: molekulája 40 szénatomot és 56 hidrogénatomot tartalmaz. A likopin molekulában a szénatomok hosszú, aciklikus láncba rendeződnek, tehát nem ismétlődve.

A likopin szerkezeti képlete ennek köszönhetően lehetővé teszi, hogy hatékonyan harcoljon a szabad gyökök ellen, és így védelmet nyújtson a sejteknek.

A likopin miben található kérdésre választ kaphatunk a boltok zöldségespolcain.

A paradicsom likopin tartalma például kiemelkedően magas, de a cékla likopin tartalma is jelentős. Emellett a görögdinnye, a grapefruit és a csipkebogyó is gazdag likopinforrások.

Ha valamilyen oknál fogva nem jutunk ezekhez a zöldségekhez és gyümölcsökhöz, akkor a likopin tabletta vagy a likopin kapszula is megoldást kínálnak a likopin hiány kockázatának csökkentésére.

A likopin hatása

A egészségmegőrző hatásait számos tudományos kutatás alátámasztja, különösen a krónikus betegségek, mint a prosztatarák és a szívbetegségek terén.

A likopin prosztata egészségére gyakorolt pozitív hatása különösen kiemelkedő, és a rendszeres fogyasztása jelentősen hozzájárulhat a prosztatarák kialakulásának kockázatának csökkentéséhez. A Harvard Egyetem által végzett kutatások például rámutattak, hogy a paradicsom és különösen paradicsomalapú ételek heti tíz alkalommal történő fogyasztása 45%-kal csökkentheti a prosztatarák kialakulásának esélyét.

A rotterdami Erasmus Medical Centre kutatói által végzett kísérletek is alátámasztják a likopin daganatellenes hatását. A szintetikus likopin, különösen E-vitaminnal kombinálva, hatékonyan lassítja a daganatok növekedését (73 %-ban), és ezzel hozzájárul a rák elleni
küzdelemhez.

De a likopin nem csak a prosztatarák kialakulásának megelőzésében játszik szerepet, hanem a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentésében is. A likopin a rossz LDL koleszterinszint mérséklésével hozzájárul a szívbetegségek kialakulásának kockázatának minimalizálásában is.

Ezenfelül a likopin a napfény káros UV-sugarai ellen is védelmet nyújt, így a bőr hosszabb ideig megőrizheti fiatalos megjelenését és rugalmasságát.

A likopin fogyasztás emellett az időskori vakság megelőzésében is segítségünkre lehet.

likopin hatasa

Likopin szedése

A likopin természetes módon is bevihető a szervezetbe likopin tartalmú ételek, például paradicsom és cékla fogyasztásával. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a likopin egy olyan hatóanyag, ami hőkezelés után sokkal jobban tud hasznosulni a szervezetben, mint nyersen.

A kívánt hatás elérése érdekében a javasolt napi likopinbevitel legalább 3 milligramm, amit 1,5-2 dl hőkezelt paradicsomlével bőven fedezhetünk.

A likopin érzékenység nem ismert, túladagolásról vagy mellékhatásokról nincsenek szakirodalmi adatok.

Gyakran ismételt kérdések

Mik azok az antioxidánsok?

Az antioxidánsok olyan molekulák, amelyek képesek semlegesíteni a szabad gyököket, amelyek károsíthatják a sejteket és elősegíthetik a betegségek kialakulását.

Mi az a likopin?

A likopin egy karotinoid, egy természetes pigment (vegyület), amely számos gyümölcsben és zöldségben található meg, és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

Mi a likopin hatása?

A likopin csökkentheti bizonyos ráktípusok kockázatát (pl. prosztatarák), támogathatja a szív- és érrendszeri egészséget, és védelmet nyújthat a sejteknek a szabad gyökök káros hatásai ellen. Megóvhatja a bőr fiatalságát a nap káros UV sugárzásával szemben.

Hogyan történik a likopin szedése?

A likopin szedése történhet természetes úton, likopin tartalmú ételek (első sorban főtt) fogyasztásával, vagy táplálékkiegészítők formájában, például kapszulák vagy tabletták segítségével.

Konklúzió

A likopin egy rendkívül hasznos antioxidáns, amely számos egészségügyi előnnyel járhat. Mégis leggyakrabban a férfiak számára javasolt a fogyasztása (szedése) a prosztatára gyakorolt pozitív tulajdonságainak köszönhetően.

Az AVIAN kínálatában számos egészségvédő készítmény található, többek között a PROSTELYN Forte is, amely természetes hatóanyagaival hatékonyan veszik fel a harcot a prosztata sejtek természetes burjánzásával szemben.

PROSTELYN Forte

4 természetes és prémium minőségű hatóanyag egy termékben a prosztata és a húgyúti rendszer komplex egészségéért.
OGYÉI notifikációs szám: 29137/2022

12900 Ft 11500 Ft Áfával

A Prostelyn Forte Viralyn Forte-val kombinálva felgyorsítja a prosztata gyógyulási idejét.

Shopping Cart
Scroll to Top